Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Norsk tipping skal ha monopol. På den måten, skal staten beskytte oss fordi vi ikke vet vårt eget beste.

annonse

Akkurat nå er oddsen på at Brighton and Hove Albion vinner mot Arsenal på 3,70 hos Norsk tipping. Dvs. du får 3 700 kroner for en tusenlapp hvis du tipper på dem. Snittet hos 28 bookmakere på Betbrain.com er 4,05. Det betyr at du taper 350 kroner i snitt ved å bruke Norsk Tipping. Eksempelet er ikke «cherry picking». Prøv å lage en liste med de 20-30 kommende kampene. Sammenligne så oddsen fra Norsk Tipping med andre bookmakere, og du vil fort se at Ola nordmann taper mer på tipping enn noen andre.

Reklame for tipping skal ikke være lov i Norge. Snart skal også politikerne forby spillereklame fra utlandet. Folk kan jo bli hjernevasket. De vet ikke sitt eget beste. Samtidig betaler vi alle for NRK, som sponses av Norsk Tipping. Hver lørdag har de et eget program. Midt i beste sendetid.

Der kan vi høre den fine historien om Per-Johnny fra Fauske som endelig vant penger til å kjøpe bilen han liker. Gunda fra Kongsvinger, som kan kjøpe sitt eget danselokale. Dette er hykleri. NRK prøver å presse inn reklame fordekt som hyggelige historier, midt i lørdagspizzaen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.