Kjetil Jansrud i mål etter verdenscuprennet i Super G på Kvitfjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjetil Jansrud kalles «Kongen av Kvitfjell». Søndag tok 32-åringen sin sjuende seier i den tidligere OL-traseen da han vant verdenscuprennet i super-G.

Etter en fjerdeplass i utfor lørdag slo Jansrud kraftig tilbake under søndagens super-G. 32-åringen kjørte i mål til soleklar bestetid fra startnummer ni og ga aldri fra seg ledelsen. Seieren gjør at Jansrud vinner super-G-cupen for tredje gang i karrieren.

– Rennet er ikke over, men kampen om krystallkula er det. Jeg skal nyte det. Det sier noe om hvor stabil jeg har vært. Det er deilig, sa Jansrud til NRK før samtlige utøvere hadde kjørt i mål.

Da Jansrud forrige sesong vant utforrennet i OL-traseen fra 1994, vant han sin sjette seier i Kvitfjell. Søndag tok han seier nummer sju. Ingen har flere. Østerrikske Hermann Maier endte på fem.

Sensasjonell pallplass

Jansrud tangerte samtidig Kjetil André Aamodt i antall verdenscupseirer med seier nummer 21.

Jansrud vant med 22 hundredeler til Beat Feuz fra Sveits søndagens renn. Adrian Smiseth Sejersted imponerte kraftig med å kjøre ned til tredjeplass fra startnummer 25, 34 hundredeler bak Jansrud.

– Wow, det er sykt. Det er ikke så mye mer å si enn det. Det var over all forventning, sa Sejersted til NTB.

– Jeg håpet da jeg kom i mål at det skulle stå åtte eller ni, men så sto det tre der. Det er helt sykt, fortsatte 23-åringen.

Svindal kjørte ut

Stian Saugestad kjørte i mål til en foreløpig topp-ti-plassering fra startnummer 26. Han var 60 hundredeler bak Jansrud på en 10.-plass etter at 40 kjørere hadde satt utfor.

Aksel Lund Svindal har aldri vunnet et verdenscuprenn i Kvitfjell og er nødt til å forlenge karrieren dersom han vil gjøre det. Veteranen kjørte nemlig ut i søndagens super-G.

– Det skjer av og til, men det er ikke så ofte. Jeg hoppet for langt og med litt feil retning, og da landet var jeg på feil side av porten. Jeg syntes at jeg kjørte bra før det, sa Svindal til NTB etter det amputerte rennet.

– Det er surt å kjøre ut, la han til.

Kilde ble passiv

Aleksander Aamodt Kilde fikk ikke ut maks i Kvitfjell. Han endte 1,05 sekunder bak Jansrud.

– Jeg ble litt passiv underveis. Jeg hadde lyst til å kjøre og komme ordentlig i mål uten å gjøre store feil, sa Kilde til NTB.

Bjørnar Neteland fullførte ikke rennet i Kvitfjell. Rasmus Windingstad kjører med et senere startnummer.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]