A member of Hashed Al-Shaabi (Popular Mobilization units) removes a sign on a lamp post bearing the logo of the Islamic State (IS) group as Iraqi forces advance inside the town of Tal Afar, west of Mosul, after the Iraqi government announced the launch of the operation to retake it from IS control, on August 26, 2017. / AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE

Ifølge myndighetene i Nineveh-provinsen i Irak ble de 11.000 savnede tatt til fanger av IS etter at terrorgruppen inntok Mosul i 2014.

annonse

– De savnedes skjebner er uviss. Myndighetenes styrker har ikke funnet dem, til tross for søk i katakomber, tunneler og steder IS har kontrollert etter at de mistet Mosul, uttaler Bassem Ali al-Hajar, en talsperson for det lokale politiet.

IS har fortsatt aktive celler i Irak. Disse befinner seg blant annet i den nordlige provinsen Kirkuk, der regjeringsstyrker søndag gjennomførte en aksjon, ifølge kilder i den irakiske hæren. Angrepet skal ha blitt gjennomført etter tips om et planlagt IS-angrep sørvest for Kirkuk.

Samtidig ber familiene til Mosuls savnede Iraks regjering om å trappe opp kampen mot den radikale islamistgruppen.

– Iraks styrker har ikke gitt oss noe som beviser om de er døde eller i live, men vi fortsetter å lete etter dem, sier Anwar Mekki, en kvinne som er gift med en av de savnede.

annonse
annonse

NTB-DPA

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.