A member of Hashed Al-Shaabi (Popular Mobilization units) removes a sign on a lamp post bearing the logo of the Islamic State (IS) group as Iraqi forces advance inside the town of Tal Afar, west of Mosul, after the Iraqi government announced the launch of the operation to retake it from IS control, on August 26, 2017. / AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE
annonse

Ifølge myndighetene i Nineveh-provinsen i Irak ble de 11.000 savnede tatt til fanger av IS etter at terrorgruppen inntok Mosul i 2014.

– De savnedes skjebner er uviss. Myndighetenes styrker har ikke funnet dem, til tross for søk i katakomber, tunneler og steder IS har kontrollert etter at de mistet Mosul, uttaler Bassem Ali al-Hajar, en talsperson for det lokale politiet.

IS har fortsatt aktive celler i Irak. Disse befinner seg blant annet i den nordlige provinsen Kirkuk, der regjeringsstyrker søndag gjennomførte en aksjon, ifølge kilder i den irakiske hæren. Angrepet skal ha blitt gjennomført etter tips om et planlagt IS-angrep sørvest for Kirkuk.

annonse

Samtidig ber familiene til Mosuls savnede Iraks regjering om å trappe opp kampen mot den radikale islamistgruppen.

– Iraks styrker har ikke gitt oss noe som beviser om de er døde eller i live, men vi fortsetter å lete etter dem, sier Anwar Mekki, en kvinne som er gift med en av de savnede.

NTB-DPA

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]