OSLO 20060714: NB! Dette er gammelt flagg m/ NRK-logo. Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her detalj fra vegg med NRK logo og klokke. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Del saken
 • 897
 •  
 •  
 •  
 •  

NRK, finansiert av det norske folk, bruker skattebetalernes nyhetsside på å spre venstrevridd propaganda gjennom “satire” og humor”. De siste dagene har Resett og ytringsfrihet stått på menyen i et forsøk på å stemple alternative medier og ytringsfrihet som noe ondskapsfullt.

Vi har sett lignende i USA, der såkalte humorprogram er blitt omgjort til ren anti-Trump-propaganda. Mobbing og humor går derfor hånd i hånd, og det er viktig at de “riktige” personene mobbes. Derfor er humorpropaganda blitt et viktig virkemiddel for MSM.

I “Satiriks”, som NRK kaller sin humor-serie, harseleres det med Helge Lurås.

“Det alternative nettstedet Resett.no avslørte tirsdag at Arbeiderpartiets leder egentlig heter Judas Gal Støre”, melder NRK i sin satiriske artikkel.

Timingen til NRK er ingen tilfeldighet. Å gjøre narr av Resett og Helge Lurås er godt planlagt og en sleip måte å spre sin anti-Resett kampanje. De vet at de har VG, Dagbladet, TV2 osv. i ryggen. De vet at de på mange måter kan gjøre hva de vil uten at det får konsekvenser.

Å ta Resett når muligheten byr seg er derfor ingen bombe. Resett er blitt en trussel, og dette vet eliten i NRK som nå går all-in i sitt forsøk på å dehumanisere Helge Lurås og den alternative pressen.

Ytringsfrihet

Det er ingen hemmelighet at statskanalen, som ledes av den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen, har plukket ut fiender det skal gjøres narr av.  På Youtube-kanalen NRK humor har kanalen laget en video om ytringsfrihet der de lurer løgn inn i “humoren” om Russlands Vladimir Putin for å få frem et poeng.

– Russland har to tydelige regler for ytringsfrihet. Ikke være for homofili, eller mot Putin, så enkelt er det, sier propaganda-humoristen, før han avslutter med å vise fingeren i ekte Blitz-stil.

Det er ingen lover som forbyr homofili i Russland. I Midtøsten og deler av Afrika derimot kan homofili straffes med døden. Men å harselere å gjøre narr av muslimske land, passer tydeligvis ikke inn i humor-propagandaen til NRK.

NRK vet de ikke kan skrive og si hva de vil, siden det er folket som eier kanalen, derfor bruker de “humor” på å spre det de egentlig mener. Dette “Satiriks” er et godt eksempel på det.

Og så kan man jo sammenlikne med den satiren Resett publiserer og finne ut om NRK får noe særlig ut av sine 5,5 mrd. i lisenspenger.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 897
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]