OSLO 20060714: NB! Dette er gammelt flagg m/ NRK-logo. Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her detalj fra vegg med NRK logo og klokke. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
annonse
annonse

NRK, finansiert av det norske folk, bruker skattebetalernes nyhetsside på å spre venstrevridd propaganda gjennom “satire” og humor”. De siste dagene har Resett og ytringsfrihet stått på menyen i et forsøk på å stemple alternative medier og ytringsfrihet som noe ondskapsfullt.

Vi har sett lignende i USA, der såkalte humorprogram er blitt omgjort til ren anti-Trump-propaganda. Mobbing og humor går derfor hånd i hånd, og det er viktig at de “riktige” personene mobbes. Derfor er humorpropaganda blitt et viktig virkemiddel for MSM.

I “Satiriks”, som NRK kaller sin humor-serie, harseleres det med Helge Lurås.

annonse

“Det alternative nettstedet Resett.no avslørte tirsdag at Arbeiderpartiets leder egentlig heter Judas Gal Støre”, melder NRK i sin satiriske artikkel.

Timingen til NRK er ingen tilfeldighet. Å gjøre narr av Resett og Helge Lurås er godt planlagt og en sleip måte å spre sin anti-Resett kampanje. De vet at de har VG, Dagbladet, TV2 osv. i ryggen. De vet at de på mange måter kan gjøre hva de vil uten at det får konsekvenser.

Å ta Resett når muligheten byr seg er derfor ingen bombe. Resett er blitt en trussel, og dette vet eliten i NRK som nå går all-in i sitt forsøk på å dehumanisere Helge Lurås og den alternative pressen.

Ytringsfrihet

annonse

Det er ingen hemmelighet at statskanalen, som ledes av den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen, har plukket ut fiender det skal gjøres narr av.  På Youtube-kanalen NRK humor har kanalen laget en video om ytringsfrihet der de lurer løgn inn i “humoren” om Russlands Vladimir Putin for å få frem et poeng.

– Russland har to tydelige regler for ytringsfrihet. Ikke være for homofili, eller mot Putin, så enkelt er det, sier propaganda-humoristen, før han avslutter med å vise fingeren i ekte Blitz-stil.

Det er ingen lover som forbyr homofili i Russland. I Midtøsten og deler av Afrika derimot kan homofili straffes med døden. Men å harselere å gjøre narr av muslimske land, passer tydeligvis ikke inn i humor-propagandaen til NRK.

NRK vet de ikke kan skrive og si hva de vil, siden det er folket som eier kanalen, derfor bruker de “humor” på å spre det de egentlig mener. Dette “Satiriks” er et godt eksempel på det.

Og så kan man jo sammenlikne med den satiren Resett publiserer og finne ut om NRK får noe særlig ut av sine 5,5 mrd. i lisenspenger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon