Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet anholdt rundt 40 demonstranter natt til søndag. De protesterte mot Tyrkias krigføring mot kurdere i Afrin i Syria, og medias dekning av konflikten.

«Stopp Tyrkias folkemord i Afrin», sto det skrevet på en av plakatene til demonstrantene, som først samlet seg utenfor NRKs lokaler på Marienlyst i 22.30-tiden lørdag kveld.

Gruppen forlot etter hvert området og begynte å gå mot sentrum.

– Den demonstrasjonen er noe som ikke var meldt ifra om på forhånd. De er ikke lenger utenfor NRK, men på vei muligens mot sentrum. Flere patruljer følger litt med på hvor de ender opp med å gå, sa operasjonsleder Marita Aune til NTB i 1-tiden.

Anholdt

Like før klokken 2 meldte politiet på Twitter at de hadde anholdt demonstrantene i Henrik Ibsens gate.

– De stilte seg foran trikken, og forhindret trafikken. Siden demonstrantene ikke avsluttet frivillig, måtte politiet bryte opp folkesamlingen, sa Aune til NRK.

– De vil anmeldes for ordensforstyrrelse og for å ha hindret trafikken, skrev politiet.

Tyrkisk militæroffensiv

Tyrkia innledet 20. januar en militæroffensiv mot Afrin i Syria, for å drive ut den kurdiske YPG-militsen, og fredag hevdet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at byen Afrin står for fall. Men dette blir tilbakevist av YPG.

I Syria bor det om lag 2 millioner kurdere, de fleste i nordøst mot grensa til Tyrkia. Partiet for en demokratisk kurdisk union (PYD) og deres YPG-milits kontrollerer nå de tre enklavene Eufrat, Jazira og Afrin nord i Syria, mot grensa til Tyrkia.

– Det virker som de demonstrerte mot angrep som har skjedd i Syria, og medias dekning av dette, sa Aune til kanalen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]