Lederen for det sørafrikanske kommunistiske partiet  Economic Freedom Fighters (EFF), Julius Malema. Foto: AFP PHOTO / GULSHAN KHAN
annonse

I forrige uke ble det klart at parlamentet i Sør Afrika ga sin støtte til en lovendring som vil gi staten rett til å konfiskere gårder eid av hvite.

annonse

Lovendringen ble fremmet av Julius Malema som er lederen for det kommunistiske partiet  Economic Freedom Fighters (EFF) . Partiet fikk overveldende flertall i parlamentet med 241 stemmer for og kun 83 stemmer mot.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Da Malema talte for sine tilhengere søndag kveld, kom han med oppsiktsvekkende kommentarer som ikke har fått spalteplass i den norske pressen.

– Vi må fjerne borgermester av Port Elizabeth fordi han er en hvit mann. Vi må gå etter den hvite mannen og kutte strupen av hvithet. Den hvite mann føler enorm smerte når du kutter han, uttalte Malema som høstet stor applaus.

annonse
annonse

Se hele talen på YouTube.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.