Lederen for det sørafrikanske kommunistiske partiet  Economic Freedom Fighters (EFF), Julius Malema. Foto: AFP PHOTO / GULSHAN KHAN
Del saken
 • 772
 •  
 •  
 •  
 •  

I forrige uke ble det klart at parlamentet i Sør Afrika ga sin støtte til en lovendring som vil gi staten rett til å konfiskere gårder eid av hvite.

Lovendringen ble fremmet av Julius Malema som er lederen for det kommunistiske partiet  Economic Freedom Fighters (EFF) . Partiet fikk overveldende flertall i parlamentet med 241 stemmer for og kun 83 stemmer mot.

Da Malema talte for sine tilhengere søndag kveld, kom han med oppsiktsvekkende kommentarer som ikke har fått spalteplass i den norske pressen.

– Vi må fjerne borgermester av Port Elizabeth fordi han er en hvit mann. Vi må gå etter den hvite mannen og kutte strupen av hvithet. Den hvite mann føler enorm smerte når du kutter han, uttalte Malema som høstet stor applaus.

Se hele talen på YouTube.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 772
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]