Finale i Melodi Grand Prix 2018 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Alexander Rybak vant den norske finalen for andre gang. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Alexander Rybak klarte ikke helt å tro det da han stakk av med seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix.

31 år gamle Rybak, som vant den internasjonale finalen i 2009 med låten «Fairytale», skal nå prøve å gjenta suksessen ni år senere i Lisboa med sin selvkomponerte «That’s how you write a song».

Han slo ut Rebecca i gullduellen og skal representere Norge i Portugal 12. mai, med semifinaler 8. og 10. mai.

– Jeg klarer ikke begripe at jeg har vunnet, sa Rybak til NRK etter seieren i Oslo Spektrum.

Han er den femte MDG-vinneren som gjør comeback i den internasjonale finalen, ifølge Aftenposten , men ønsker ikke kommentere vinnersjansene sine.

Tårevåt

– Jeg syntes jeg hørte navnet mitt? Ikke har jeg jakke, ikke har jeg fele, men jeg har dere! utbrøt en tårevåt Rybak med skjelvende stemme til programlederne Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen, ifølge VG.

Da Rybak møtte pressen etterpå understreket han at låten hans ikke var et låtskriverkurs, men skrevet til en spesiell person – høyst trolig kjæresten Julie Gaarud Holm.

– Jeg har hørt folk si at man ikke kan tro på det. Jeg tror det ikke. Jeg klarer det ikke, sa han.

Gullduellen

De fire artistene som kom gjennom til gullduellen etter at en stemmegivning fra de europeiske juryene og publikum var gjennomført, var Rebecca, Stella & Alexandra, Aleksander Wallman og til slutt Alexander Rybak.

I den internasjonale juryen hadde Russland, Makedonia, Estland og Tsjekkia pekt ut Rybak som sin favoritt. Dermed fikk Rybak et tidlig forsprang med stemmene fra de utenlandske juryene.

Deretter var det opp til publikum å stemme fram hvem som skulle møte hverandre i gullduellen.

Rybak hadde god støtte i salen fra både mor og far, produsenten av vinnerlåten, Knut Bjørnar Asphol og kjæresten som han også skrev låt til i fjor, «Til Julie».

Jevn finale

Men han fikk tøff konkurranse fra den 17 år gamle nykommeren Rebecca Thorsen som vant mange stemmer med balladen «Who We Are», skrevet av Kjetil Mørland.

– Jeg tror årets finale er den jevneste noen gang. Desto mer stolt er jeg da for å ha vunnet, sa Rybaktil VG etterpå.

Sverige avholdt også sin nasjonale finale lørdag. Benjamin Ingrosso blir en av de Rybak skal konkurrere mot i Lisboa.

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]