Rohingya-flyktninger ved grensen mellom Myanmar og Bangladesh. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix.
annonse

Organisasjonen la mandag fram satellittbilder som viser utviklingen i området. Ifølge Amnesty er land som tidligere var befolket av den statsløse minoriteten blitt militarisert i et «alarmerende tempo», med bygging av grenseposter, baser og landingsplasser for helikopter.

annonse
annonse

Nærmere 700.000 rohingyaer har flyktet til nabolandet Bangladesh etter at regjeringsstyrkene innledet en offensiv i delstaten Rakhine i august i fjor.

annonse

– På bildene ser vi en frenetisk utbygging av områdene rohingyaene ble jaget fra og vi ser at myndighetene i Myanmar har jevnet mye av det som kunne vært bevis med jorden, sier generalsekretær John Peder Egenæs i AmnestyNorge til VG.

– Det tyder på at de ikke har tenkt å la dem flytte tilbake dit de bodde tidligere. Det er illevarslende.

annonse
annonse

Talsmann for regjeringen, Zaw Htay, ønsker foreløpig ikke å kommentere satellittbildene, men har tidligere sagt at de kun har jevnet nedbrente eller ødelagte landsbyer med jorden.

NTB-DPA
(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.