Rohingya-flyktninger ved grensen mellom Myanmar og Bangladesh. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Organisasjonen la mandag fram satellittbilder som viser utviklingen i området. Ifølge Amnesty er land som tidligere var befolket av den statsløse minoriteten blitt militarisert i et «alarmerende tempo», med bygging av grenseposter, baser og landingsplasser for helikopter.

Nærmere 700.000 rohingyaer har flyktet til nabolandet Bangladesh etter at regjeringsstyrkene innledet en offensiv i delstaten Rakhine i august i fjor.

– På bildene ser vi en frenetisk utbygging av områdene rohingyaene ble jaget fra og vi ser at myndighetene i Myanmar har jevnet mye av det som kunne vært bevis med jorden, sier generalsekretær John Peder Egenæs i AmnestyNorge til VG.

– Det tyder på at de ikke har tenkt å la dem flytte tilbake dit de bodde tidligere. Det er illevarslende.

Talsmann for regjeringen, Zaw Htay, ønsker foreløpig ikke å kommentere satellittbildene, men har tidligere sagt at de kun har jevnet nedbrente eller ødelagte landsbyer med jorden.

NTB-DPA
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]