Foto: AFP PHOTO/ Dibyangshu SARKAR.
Del saken
 • 47
 •  
 •  
 •  
 •  

Bystyret i Brighton & Hove har bestemt seg for å utstyre ansatte med jakkenåler der det opplyses om deres “foretrukne pronomen”, som en del av et prosjekt som søker å “utdanne” publikum om at der å gjøre antagelser om en persons kjønn kan være “sårende og stressende”.

Ansatte i byens styre og stell vil bli oppfordret til å bruke jakkenålene der det står at “Mine pronomen er hun/henne/hennes” osv., når de blir distribuert i forkant av  “Transpersonenes synlighetsdag” den 31. mars.

Jakkenålene  vil også gjøres tilgjengelige ved biblioteker, universiteter og andre offentlige bygninger eid av bystyret som en del av en månedslang kampanje for å “øke bevisstheten rundt transseksuelle og ikke-binære mennesker og at alle har sin egen kjønnsidentitet”, ifølge en pressemelding.

Lokale nyhetsformidlere opplyser at 16 000 jakkenåler skal produseres. Det omfattende initiativet vil også inkludere postkort, plakater og annen materiale med informasjon om forskjellige “kjønnsidentiteter” og hvordan man kan være støttende overfor den som identifiserer seg med disse.

– Selv om de fleste i det transkjønnede og ikke-binære miljøet bruker “han, hun eller dem”, er det noen som unngår tradisjonelle kjønnsidentiteter – som for eksempel er akjønnede, kjønnsskeive eller kjønnsflytende – de foretrekker å bruke andre kjønnsnøytrale pronomen som “xe”, “ze” eller “sie”, sier Patrick Strudwick som er BuzzFeed UKs “LGBT-redaktør”.

Transeksualisme slik de fleste kjenner det er ingenting nytt og er et anerkjent, men sjeldent fenomen. Ikke-binære kjønnsidentiteter derimot har ingen støtte i empirisk forskning. “Ikke-binære folk” påstår gjerne at det finnes uendelig mange kjønn, og at kjønn er en sosial konstruksjon, noe mange transseksuelle er svært uenige i, da de ofte opplever at sosialisering ikke har noen effekt på deres identitet.

– Nå har vi mer frihet og sikkerhet til å være oss selv. Men det er fortsatt ting å ta tak i, sier Emma Daniel, som er formann i Brighton & Hoves likestillings- og inkluderingskomité.

Brighton & Hove er en av Storbritannias mest venstrevridde byer og bystyret i byen har promotert en klar LGBT-agenda overfor barn som nå forekommer over hele landet. I 2016 gikk bystyret inn for å be fireåringer “velge” hvilket kjønn de “identifiserer” seg med.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 47
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]