Foto: AP Photo/Gregorio Borgia
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere av de tiltalte ble kjent skyldige i å ha satt fyr på to moskeer i byen Masshad. De ble også dømt for å ha angrepet offentlige bygninger og for å ha drevet med propaganda mot den islamske republikken.

Ifølge iranske myndigheter tilhører alle elleve, blant dem flere kvinner, en gruppe som kaller seg Restart, og som bli stiftet av Mohammad Hosseini, en mann som tidligere har ledet et underholdningsprogram på iransk rikskringkasting, og som nå bor i eksil.

Han skal ha brukt sosiale medier til å oppfordre folk til å gå til angrep mot moskeer, banker og sentre som drives av en ytterliggående milits tilknyttet Revolusjonsgarden.

Dommene mot de elleve kan ankes.

NTB-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]