Oslo 20161026. Fabian Stang (H) tiltrer som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) onsdag. Dette ble markert på statsrådens kontor i Nydalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  

Fabian Stang (H) mener opposisjonen ville gjøre klokt i å tie i hjel de kontroversielle utspillene fra hans tidligere sjef Sylvi Listhaug (Frp).

Fram til januar i år var Stang statssekretær for den daværende innvandrings- og integreringsministeren. Overfor TV 2 kommenterer han det mye omdiskuterte Facebook-innlegget hennes hvor hun hevder Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter høyere enn nasjonens sikkerhet.

– Jeg tror det hadde blitt mye mindre oppmerksomhet hvis de ikke hadde latt seg provosere, sier Stang om opposisjonens reaksjon.

Justisminister Sylvi Listhaugs innlegg har ført til sterke reaksjoner både fra Arbeiderpartiet og andre i det politiske ordskiftet. Også regjeringspartner Venstre har tatt avstand fra ordbruken.

Stang sier at om han selv hadde sittet i opposisjon, ville han ikke brukt så mye krefter på å reklamere for utspill som også justisministeren vet er egnet til å provosere. Han mener partiene ville tjene på å snakke om sak og ikke om Listhaugs retorikk.

Samtidig tar han kraftig avstand fra kritikken som er rettet mot Arbeiderpartiet for å «trekke Utøya-kortet».

– 22. juli var en nasjonal tragedie. Det er helt uverdig at noen i politikken i det hele tatt nevner det, sier Stang til TV 2.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]