Ap-leder Jonas Gahr Støre har så langt ikke greid å få partiet opp på meningsmålingene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ap-leder Jonas Gahr Støre har selv koblet Sylvi Listhaugs Facebook-post til 22. juli, mener Frp.

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim (Frp) mener Arbeiderpartiet er skyld i at debatten om Sylvi Listhaugs Facebook-post kobles til terroren 22. juli. Det sa han på NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Listhaug publiserte fredag et bilde på Facebook av maskerte, væpnede menn med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del». Etter dette har debatten rast i alle mediekanaler.

Bakgrunnen er at stortingsflertallet torsdag sa nei til et forslag fra Frp og Høyre om å la Justisdepartementet frata norske fremmedkrigere passet uten å gå om domstolsbehandling først.

– Denne saken har ingenting å gjøre med 22. juli. Det var ingen av oss som hadde dette i tankene at overlevende etter 22. juli skulle sette dette i sammenheng. Det har ingen sammenheng. Det var først da Støre koblet dette til Utøya-filmen, som hadde premiere fredag, at reaksjonene begynte å hagle, sier Engen-Helgheim.

– Det Arbeiderpartiet velger å gjøre her, er å unnlate å innføre et forebyggende tiltak for å beskytte oss mot terror fordi det ikke er rettssikkert nok for de potensielle terroristene. Jeg kan ikke klare å forklare dette på en annen måte enn at Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran ønsket om å beskytte nasjonen, fortsatte han.

Det er andre gang Engen-Helgheim kommer med det kontroversielle utsagnet. Han sa det samme torsdag 8. mars, etter at Høyre og Frp ble nedstemt i komitébehandlingen av saken.

– Det kan synes som om disse terroristenes rettssikkerhet er viktigere enn nasjonens sikkerhet, sa Engen-Helgheim til NRK Dagsrevyen torsdag kveld.

– Det er en åpenbar grunn til at jeg angriper Arbeiderpartiet for dette, og det er at Arbeiderpartiet nylig har sagt at de skal bli tøffere og strengere i innvandringspolitikken. Når det kommer til en åpenbar mulighet, så backer de unna, sier Engen-Helgheim.

– Men ingen beskylder Ap for å støtte terror, det er en avsporing, hevder han.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]