AFP PHOTO / APA / HANS PUNZ / Austria OUT
Del saken
  •  
  •  
  •  

En 26 år gammel østerriksk mann ble skutt og drept etter å ha angrepet en soldat med kniv utenfor den iranske ambassaden i Wien søndag kveld.

Angriperen døde på stedet etter at soldaten åpnet ild, opplyser polititalsmann Harald Sörös til AFP. Han legger til at angrepet skjedde like før midnatt.

Motivet for angrepet er ikke kjent. Soldaten, som sto vakt utenfor ambassaden, fikk et kutt i overarmen under angrepet.

– Han brukte først pepperspray mot angriperen, før han åpnet ild, sier Sörös.

Soldaten skal ha avfyrt fire skudd. Foreløpig tyder etterforskningen på at han «opptrådte innenfor regelverket», opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået APA.

Soldaten, som kommer fra Tyrol-regionen i Østerrike, blir behandlet på sykehus. Sikkerheten er skjerpet ved alle ambassader i landet.

Episoden skjer få dager etter to andre knivangrep i Wien, inkludert et angrep hvor et par og deres 17 år gamle datter ble livstruende skadd. En 23 år gammel mann fra Afghanistan har erkjent å stå bak disse angrepene, men hevder det ikke lå noe politisk motiv bak gjerningen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]