Authorities investigate the scene after multiple explosions in Austin on Monday, March 12, 2018. Police are responding to another explosion Monday, that badly injured a woman, hours after a package bomb killed a teenager and wounded a woman in a different part of the city. (Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

To av brevbombene gikk av mandag. Den første tok livet av en 17 år gammel gutt og såret en 40 år gammel kvinne, begge var svarte.

Idet politiet holdt en pressekonferanse for å orientere om hendelsen, skjedde det en ny eksplosjon. En 75 år gammel kvinne med latinamerikansk bakgrunn ble såret. Hun er brakt til sykehus med muligens livstruende skader.

Myndighetene i den amerikanske byen mistenker nå at begge angrepene er knyttet til et annet brevbombeangrep den 2. mars. Da ble en 39 år gammel svart mann drept.

Myndighetene ber nå alle som får mistenkelige pakker, om å ringe til politiet.

Rundt 400.000 personer besøker i disse dager Austin i forbindelse med musikk- og teknologifestivalen South by Southwest. For fire år siden kjørte en mann en bil gjennom en sperring og inn i en gruppe festivaldeltakere. Fire personer ble drept og mange flere såret. Etter dette ble sikkerhetstiltakene skjerpet.

De tre eksplosjonene har skjedd i ulike deler av Austin og langt fra festivalområdet. I minst to av tilfellene har pakkene blitt levert i løpet av natten foran inngangsdørene til ofrenes boliger.

Politiet vet ennå ikke hva som er motivet bak angrepene, men ettersom alle ofrene har minoritetsbakgrunn, kan det være at dette er grunnen til at de ble angrepet, opplyser politisjef Brian Manley.

NTB-AP

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]