Oslo 20180312. En person er skutt på Bjørndal i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet arbeider ut ifra at skytingen på Bjørndal og på Lambertseter i Oslo natt til mandag var et oppgjør i et kriminelt miljø i byen.

En mann i begynnelsen av 30-årene ble mandag morgen funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg i Seterbråtveien på Bjørndal i Oslo. Tidlig mandag kveld var tilstanden hans uendret. Mannen bor i området der han ble funnet.

Bilen hans, en svart Golf 98-modell, ble funnet noen hundre meter unna i Meklenborgveien. Politiet opplyser at de er svært interessert i opplysninger om bilen og observasjoner tilknyttet den.

annonse

Ingen er pågrepet etter skytingen. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 6.09 mandag morgen.

Utenlandsk legitimasjon

Innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt sa til NTB mandag morgen at mannen som ble skutt, hadde utenlandsk legitimasjon på seg.

Han fikk livreddende førstehjelp, før han ble brakt til Ullevål sykehus. Politiet tror ikke at han hadde ligget lenge da han ble funnet rett etter klokka 6.

annonse

Store politistyrker rykket ut til nabolaget sør i Oslo mandag morgen, og et stort område ble avsperret. Det ble også sendt politihelikopter til området.

Sammenheng

Natt til mandag skjøt flere personer mot hverandre på åpen gate på Lambertseter, noen kilometer unna. Politiet sier de tar høyde for at det er en sammenheng mellom sakene.

– Vi tror dette er et oppgjør i et kriminelt miljø, sa politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, på en pressekonferanse i Oslo mandag ettermiddag.

Mandag kveld var til sammen fem personer pågrepet i forbindelse med skytingen på Lambertseter. Alle er siktet for grov våpenovertredelse.

Opplysninger om det som skjedde på Lambertseter, gjør at politiet fortsatt etterforsker de to sakene i sammenheng. Det pågår en omfattende etterforskning av begge skyteepisodene, opplyste politiet i en pressemelding mandag kveld.

Skyting på åpen gate

Ingen ble skadd i hendelsen på Lambertseter, som politiet fikk melding om cirka 20 minutter etter midnatt natt til mandag. To personer skal ha skutt mot hverandre, men uten å treffe.

– Folk i nabolaget hørte skyting og ringte politiet. Takket være vitneobservasjoner, kunne vi stanse en bil i Gamlebyen noe senere på natten. Det var tre personer i bilen, det ble funnet våpen. Både bilen og våpnene er beslaglagt, sa politiinspektør Grete Lien Metlid.

(@NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon