From left, Olaf Scholz, acting chairman of the German Social Democratic Party (SPD), German Chancellor and chairwomen of the German Christian Democratic Union (CDU), Angela Merkel, and the chairman of the German Christian Social Union (CSU), Horst Seehofer, pose with the coalition agreement during a signing ceremony in Berlin, Germany, Monday, March 12, 2018. (AP Photo/Michael Sohn)

Kanseller Angela Merkel og lederne for partiene SPD og CSU har undertegnet den nye regjeringsavtalen i Tyskland.

– Mye arbeid ligger og venter på oss. Jeg er optimistisk og forventer at det blir vellykket, sa Merkel i forbindelse med undertegningen mandag.

Også CSU-leder Horst Seehofer og fungerende SPD-leder Olaf Scholz satte sine navnetrekk på avtalen.

Det ble holdt valg i Tyskland i september i fjor, men først for en drøy uke siden ble det endelig bekreftet hvordan landets nye regjering vil se ut. Da stemte medlemmene i sosialdemokratiske SPD for en ny koalisjonsregjering med kristendemokratiske CDU og CSU.

SPD ønsket opprinnelig å gå ut av koalisjonen med de borgerlige kristendemokratene. Langvarige forhandlinger måtte til for å danne grunnlag for en ny regjering.

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]