Russland anklager May for “sirkus og provokasjoner”

Talskvinne Maria Zakharova. REUTERS/Maxim Shemetov

I talen sa May at Russland med stor sannsynlighet står bak giftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og datteren Julia.

– Dette er et sirkusshow i den britiske nasjonalforsamlingen, sier Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, til russiske nyhetsbyråer.

Hun sier også at Mays tale er enda en «informasjons- og politisk kampanje basert på provokasjon».

I talen sa May at hun vil holde Russland ansvarlig og anse forgiftningen som et angrep på britisk jord hvis russerne ikke gir en troverdig forklaring innen tirsdag.

Skripal og datteren hans ble forgiftet av en nervegift som er produsert i Russland for militært bruk.

NTB-AFP

ann.fredriksen@ntb.no


Publisert: mar 12, 2018 @ 8:59 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.