AFP PHOTO / Justin TALLIS
Del saken
 • 276
 •  
 •  

Store midler samlet inn av britiske skattebetalere for å hjelpe flyktninger havnet hos Den islamske staten. Velferdsarbeidere voldtar kvinner de skal hjelpe. Flere penger brukes til ansattes lønninger enn til praktisk hjelp. En stor hjelpeorganisasjon sparket kjente støttespillere fordi de besøkte Israel. Skandalene samler seg opp for britiske humanitære hjelpeorganisasjoner.

annonse

Annonse

Mer enn halvparten av humanitære donasjoner fra Storbritannia til Syria gjennom små frivillige organisasjoner har endte opp i hendene på ISIS og andre jihadistiske grupper, ifølge Think Tank Quilliam Foundation, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. På denne måten har millioner av pund, takket være de britiske skattebetalernes generøsitet, falt i hendene på terrorgrupper.

William Shawcross, president for den britiske veldedighetskommisjonen, kaller velferdsmidler i hendene på terrorister for et “dødelig” problem for veldedigheten.

annonse

Annonse

En sentral organisasjon som har støttet islamistene med penger, nærmest åpenlyst, er ifølge tenketanken organisasjonen Fatiha-Global, som offentlig skulle ha bragt hjelp til syriske flyktninger. I stedet avledet de midler til Den Islamske stat, selve terrorgruppen som i starten forårsaket flyktningkrisen.

annonse

Annonse

En av deres fotografer, Adeel Ali, lot seg sågar fotografere sammen med kalifatets jihadister – den samme jihadistiske gruppen som halshugget den britiske hjelpearbeideren Alan Henning, som hadde kommet til Syria på vegne av datterselskapene i Fatiha, skriver Gatestone Institute.

Oxfam er en av de rikeste og viktigste av de britiske hjelpeorganisasjonene. Den fikk tidligere støtte til markedsføringen fra kjendiser og skuespillere som Kristin Davis og Scarlett Johansson, som de deretter sa opp samarbeidet med fordi de også reklamerte for israelske produkter og reiste på besøk til Israel.

Nå er Oxfam involvert i flere større sexskandaler i Afrika og på Haiti, skriver Gatestone Institute. Det ser ut til at skattebetalernes penger, beregnet for jordskjelvofrene, betaler for “Caligula-stil-orgier, skriver Giulio Meotti, kulturredaktør for den italienske avisen Il Foglio, for Gatestone Institute.

I Haiti, etter et ødeleggende jordskjelv i 2010, var den humanitære innsatsen mer til skade enn nytte, mener han. For det første førte FNs fredsbevarende styrker kolera med til øya. Sykdommen drepte nesten 10.000 mennesker. Deretter misbrukte FNs tropper seksuelt haitiske barn i en barnesexring. Så kom skandalen med Oxfam. Overskriften i den britiske avisen Independent 18. februar i år lød slik: «Oxfam prostitution scandal: Charities report over 1,000 sexual abuse incidents every year, says regulator».

annonse

Annonse

Hvert år, og ikke bare hos Oxfam, blir over 1000 handlinger av seksuelt misbruk begått av personer som skal beskytte barn og sårbare mennesker, ifølge den britiske veldedighetskommisjonen.

Ifølge en rapport fra BBC har kvinner i Syria blitt seksuelt utnyttet av menn som leverte hjelp på vegne av De forente nasjoner og andre vestlige veldedige organisasjoner. “Utnyttelsen er så utbredt at noen syriske kvinner nekter å gå til distribusjonssentre fordi folk vil tro at de har tilbudt sine kropper for hjelpen de brakte hjem”, forklarer BBC, og siterer en  FN-rapport om de humanitære overgrepene.

Ifølge Aidan Hartley i The Spectator, begynte problemer for disse frivillige organisasjonene da de sluttet å hjelpe folk og begynte å bli politisk korrekte ved å “skylde på Vesten, skape skyld og gjøre Afrika til en utopisk lekeplass for sosialister fra Sussex University”.


Del saken
 • 276
 •  
 •  
 •  
  276
  Shares
 • 276
 •  
 •  
annonse

Les også: