Statsminister Erna Solberg har all grunn til å glede seg over Dagbladets meningsmåling i februar. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
  • 24
  •  
  •  

Statsminister Erna Solberg (H) mener foreldre som sier nei til vaksine utsetter egne og andres barn for fare.

Statsministeren ble selv smittet av meslinger da hun var ni måneder gammel, skriver VG.

– Jeg husker det ikke, men har blitt gjenfortalt historien om den veldig dramatiske situasjonen min mor opplevde, forteller Solberg. Hun var syk i nesten tre uker og ble lagt inn på sykehus med feberkramper. På det meste hadde hun 43 i feber.

I februar ble tre uvaksinerte nordmenn smittet av meslinger, og statsministeren mener foreldre som ikke vaksinerer barna sine, gjør et dårlig valg for seg selv og hele Norge.

– Norske foreldre må være klar over at de utsetter egne og andres barn for fare.

Meslingvaksinen gis normalt når barnet er rundt 15 måneder gammelt. Solberg ble syk før hun var gammel nok, men flokkimmunitet bidrar også til å beskytte dem som er spesielt utsatte. Dersom mange nok er vaksinert, kan det hindre eller bremse smitteutbrudd som ellers kunne rammet de aller yngste eller personer som av medisinske årsaker ikke kan ta vaksinen.

Før meslingvaksine kom inn i det norske vaksineprogrammet døde barn av sykdommen hvert år. Mange av dem som overlevde sykdommen, fikk komplikasjoner som følge av den.

– En del får komplikasjoner som lungebetennelse, bronkitt og mellomørebetennelse. Alvorlige komplikasjoner som hjernehinnebetennelse forekommer også, sier overlege Tone Bruun.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 24
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]