En kvinne går forbi en stor skjerm som viser USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Tokyo denne helgen. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De fleste ble tatt på sengen da Trump fortalte om møteplanene fredag. Tre dager senere har regimet i Pyongyang ennå ikke gitt lyd fra seg om det mulige historiske møtet.

Nord-Koreas statlige medier har overhodet ikke rapportert om planene, og myndighetene i Sør-Korea har heller ikke hørt noe fra naboene i nord.

En talsmann for gjenforeningsdepartementet opplyste mandag at det ikke har kommet noen offisielt svar fra Nord-Korea angående deres holdning til møtet.

Etter planen skal møtet finne sted før utgangen av mai, men det finnes ingen plan for hvor de to lederne skal møtes. Ingen forventer at Trump skal reise til Nord-Korea, og Kim Jong-un kommer heller neppe til å sette sine bein på amerikansk jord.

Washington Post har lansert Sverige og Sveits som mulige alternativer, men det store spørsmålet er hvorvidt Kim overhodet vil forlate Nord-Korea, noe han ikke har gjort siden han overtok da faren Kim Jong-il døde i 2011.

NTB-AP
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]