Oslo 20171009. 22-åringen Freddy Øvstegård (SV) (th) er Stortingets yngstemann og har sin første dag på jobb under den høytidelige åpningen av det 162. Storting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Den 23 år gamle Freddy André Øvstegård er den yngste personen som sitter på dagens storting. SV-politikeren ble valgt inn som representant fra Østfold høsten 2017 og får nå lov til å lyve fra Stortingets talerstol uten at den etablerte norske pressen bryr seg.

Samfunnsdebattanten og poeten Sumaya Jirde Ali har den siste tiden blitt utsatt for en grov kvinnehatende og rasistisk hetskampanje ledet an fra det ytre høyres såkalte nettavis, Resett, sa han fra Stortingets talerstol 7. mars.

– Og en har kommentert: Slå ring om henne, søl bensin og tenn faklene, sa han videre.

Øvstegård sauser imidlertid sammen Resett.no med kommentaren som ble skrevet på Facebook.

Resett har forklart dette opp og ned og i mente at Facebook ikke er forhåndsmoderert, noe som betyr at brukere(troll) kan skrive det de ønsker før det eventuelt blir plukket opp og slettet ved en senere anledning.

Men dette blir ikke presisert fra den unge SV-mannen, som holder liv de i feilaktige påstandene.

Verken NRK, Dagbladet, VG eller Tv2 ønsker å grille Øvstegård på hvorfor han kommer hekter usannheter til Resett. Derfor slipper den unge og uerfarne politikeren unna.

SVs dårlige skjulte svertekampanje mot Resett blir også støttet av leder Audun Lysbakken. På twitter drar Øvstegård frem en kommentar fra Lysbakken der kanonene rettes mot Resett samtidig som han forsvarer “poeten” Jirde Ali.

– At den økonomiske eliten subsidierer en “nettavis” som driver hetskampanje mot unge minoritetskvinner er et angrep på demokratiet og ytringsfrihet. Vi støtter Sumaya Ali Jirde, skal Lysbakken ha sagt fra talerstolen ifølge Øvstegård.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]