A Turkish army helicopter is seen near the border at Hassa near Hatay, southern Turkey, on January 28, 2018. Authorities in Syria's Kurdish autonomous region said on January 28 they would not attend peace talks in Russia's Sochi next week because of Turkey's offensive against the Kurdish enclave of Afrin. / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I løpet av det siste døgnet har over 2.000 sivile ankommet distriktene Nubul og Zhara etter å ha flyktet fra Afrin by, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Begge stedene kontrolleres av regimevennlige styrker.

Ifølge SOHR har om lag 16.000 sivile på få dager flyktet fra Afrin til de to stedene etter at syriske opprørere med støtte fra Tyrkia har trappet opp granatangrepene mot den kurdiskkontrollerte byen.

– Mangler vann og strøm

SOHRs leder, Rami Abdulrahman, sier at de som har ankommet Nubul og Zhara, har problemer med å finne tak over hodet. Samtidig mangler tusenvis av innbyggerne som har blitt igjen i Afrin, både vann, elektrisitet og telefonforbindelse.

Han sier også at 60 prosent av Afrin-regionen nå er under tyrkisk-støttede styrkers kontroll.

Det er uklart hvor langt fra Afrin by styrkene sto mandag, men ifølge enkelte kilder er de nå bare noen få hundre meter fra byen. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa søndag at styrkene fortsatt er 4–5 kilometer unna.

– Snart framme

Mandag uttalte imidlertid en tyrkisk regjeringstalsmann at de tyrkisk-støttede styrkene snart er framme ved byen.

– Vi har ryddet et område på 1.102 kvadratkilometer for terrorister i Afrin. Vi kommer snart til å nå fram til byen og rydde den på samme måte, sier talsmannen.

Den tyrkiske offensiven ble innledet 20. januar og var rettet mot den kurdisk-syriske YPG-militsen i Afrin.

Tyrkia ser på den kurdiske YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner.

Ledelsen i Ankara mener derfor å være i sin fulle rett til å fortsette angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven.

NTB-DPA-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]