Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP/NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

– Vi har ryddet et område på 1.102 kvadratkilometer for terrorister i Afrin. Vi kommer snart til å nå fram til byen og rydde den på samme måte, sier talsmannen mandag.

Det tyrkiske militæret innledet 20. januar en offensiv mot YPG-militsen i den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Nord-Syria og byen med samme navn.

Mandag opplyste eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at flere hundre sivile flyktet fra byen Afrin for å komme unna de tyrkiske styrkene.

– Over 2.000 sivile fra Afrin har de siste dagene ankommet Nubul-området, som kontrolleres av syriske regimestyrker, etter å ha flyktet fra enklaven, melder SOHR.

Tyrkia ser på den kurdiske YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner.

Ledelsen i Ankara mener derfor å være i sin fulle rett til å fortsette angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven.

NTB-Ritzau-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]