155 pågrepet for menneskesmugling i Spania

Spansk politi har pågrepet 155 personer, hovedsakelig kinesere, mistenkt for å ha smuglet inn migranter med falske papirer.

Massepågripelsene, som inkluderer pågripelsen av fire ringledere i Barcelona, kommer etter en tre år lang etterforskning av miljøene.

– Det avviklede nettverket var ekstremt lukket, strukturert og hierarkisk, opplyser spansk politi i en uttalelse.

Etterforskningen begynte for fullt da ansatte ved flyplassen i Barcelona registrerte en plutselig vekst i falske identitetspapirer brukt av kinesiske statsborgere på vei til Storbritannia.

– Hvert offer betalte 20.000 euro for turen. Da de ankom det europeiske Schengen-området, forble de midlertidig i ulike leiligheter i Catalonia, fram til de fikk tak i de falske papirene fra Kina, sier politiet.

Fem ulovlige kinesiske migranter skal ha vitnet mot menneskesmuglerne i bytte mot et vitnebeskyttelsesprogram.

NTB-AFP
(©NTB)


Publisert: mar 13, 2018 @ 1:20 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.