OSLO 20160316. Leder for nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene Lisbeth Kristine Røyneland på pressekonferanse om arbeidet med det nasjonale minnestedet i Hole kommune etter terroren 22. juli 2011. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli skal møte statsminister Erna Solberg (H) for å diskutere Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg.

Det var støttegruppens leder Lisbeth Røyneland som tok initiativet til møtet med Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), melder NRK.

I et Facebook-innlegg skriver Røyneland at den siste tiden har vært vond å følge både som etterlatt og som leder for støttegruppen. Hun skriver videre at støttegruppen er avhengig av å ha et profesjonelt forhold til regjeringen.

annonse

– Ved å møtes sammen med AUF hos statsministeren håper jeg vi kan ha en åpen og god dialog om hvordan dette har påvirket oss berørte, skriver Røyneland i en tekstmelding til NRK.

Dato for møtet er ikke satt. I tillegg til å snakke om Facebook-innlegget til justisminister Sylvi Listhaug (Frp) skal møtet også handle om flere andre temaer som de nasjonale minnestedene, læringssenteret på Utøya og 22. juli-markeringen til sommeren.

Solberg bekrefter overfor NRK at hun vil møte støttegruppen.

annonse

– Vi har samarbeidet godt med støttegruppen over flere år. Det blir fint å snakke sammen etter de siste dagers medieoppslag, skriver hun i en tekstmelding.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon