OSLO 20160316. Leder for nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene Lisbeth Kristine Røyneland på pressekonferanse om arbeidet med det nasjonale minnestedet i Hole kommune etter terroren 22. juli 2011. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli skal møte statsminister Erna Solberg (H) for å diskutere Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg.

Det var støttegruppens leder Lisbeth Røyneland som tok initiativet til møtet med Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), melder NRK.

I et Facebook-innlegg skriver Røyneland at den siste tiden har vært vond å følge både som etterlatt og som leder for støttegruppen. Hun skriver videre at støttegruppen er avhengig av å ha et profesjonelt forhold til regjeringen.

– Ved å møtes sammen med AUF hos statsministeren håper jeg vi kan ha en åpen og god dialog om hvordan dette har påvirket oss berørte, skriver Røyneland i en tekstmelding til NRK.

Dato for møtet er ikke satt. I tillegg til å snakke om Facebook-innlegget til justisminister Sylvi Listhaug (Frp) skal møtet også handle om flere andre temaer som de nasjonale minnestedene, læringssenteret på Utøya og 22. juli-markeringen til sommeren.

Solberg bekrefter overfor NRK at hun vil møte støttegruppen.

– Vi har samarbeidet godt med støttegruppen over flere år. Det blir fint å snakke sammen etter de siste dagers medieoppslag, skriver hun i en tekstmelding.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]