Folketallet i Oslo vokser fortsatt, men ikke så raskt som før. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ved inngangen til 2018 bodde det 673.469 innbyggere i Oslo. Folketilveksten i fjor var 6.710 innbyggere, som er den laveste årlige veksten siden 2003.

De siste ti årene har folketallet i hovedstaden økt med mer enn 110.000 innbyggere, men nå ser den bratte veksten ut til å avta. Folketilveksten i fjor var 1.659 personer lavere enn året før og for første gang på lenge under 1 prosent.

Oslo kommune legger til grunn at hovedstaden vil vokse med 80.000 innbyggere de neste 22 årene. I fjor høst anslo kommunen at Oslo ville ha 854.000 innbyggere i 2040. Men året før var anslaget 890.000.

Det er fødselsoverskuddet som bidrar mest til den forventede veksten. Det har de siste årene ligget på rundt 6.000, og anslaget i kommunens befolkningsframskriving baserer seg på at fødselsoverskuddet vil vokse til 7.500 i årene som kommer.

Nettoinnflyttingen til Oslo har falt jevnt og trutt fra 8.300 i 2008 til 2.400 i 2016, som er siste tilgjengelige år i Oslo kommunes statistikkbank ,

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]