OSLO 20151211. Mulla Krekar er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll i påvente av at utleveringsbegjæringen fra Italia blir behandlet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 988
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg godtar rett og slett ikke argumentet om at islamisten mulla Krekar ikke kan sendes ut av Norge fordi han i så fall vil risikere dødsstraff. Det er mange steder å sende mullaen til, og den beste plassen ville være å overføre han til varetekt i Nederland for å stilles for den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Flere norske regjeringer har siden 2003 lovet å utvise mulla Krekar fra Norge uten å ha fått det til. Slik går det når ulike regjeringer og norske stortingspolitikere, mangler politisk handlekraft og vilje. Som de fleste vet kom mulla Krekar Norge som flyktning i 1991, og ble vedtatt utvist av Norge allerede i 2003 da han var en fare for rikets sikkerhet.

Den internasjonale straffedomstolen er en permanent internasjonal domstol opprettet for å straffeforfølge enkeltindivider for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord. Den har som mandat å besørge at mennesker som er anklaget for folkemord, krigsforbrytelser eller forbrytelser mot menneskeheten stilles til ansvar hvis myndighetene i landet hvor forbrytelsen er begått selv ikke makter eller ønsker å reise sak. Domstolen som har sete i Haag er med andre ord “skreddersydd” for mulla Krekar.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 988
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]