OSLO 20151211. Mulla Krekar er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll i påvente av at utleveringsbegjæringen fra Italia blir behandlet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg godtar rett og slett ikke argumentet om at islamisten mulla Krekar ikke kan sendes ut av Norge fordi han i så fall vil risikere dødsstraff. Det er mange steder å sende mullaen til, og den beste plassen ville være å overføre han til varetekt i Nederland for å stilles for den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Flere norske regjeringer har siden 2003 lovet å utvise mulla Krekar fra Norge uten å ha fått det til. Slik går det når ulike regjeringer og norske stortingspolitikere, mangler politisk handlekraft og vilje. Som de fleste vet kom mulla Krekar Norge som flyktning i 1991, og ble vedtatt utvist av Norge allerede i 2003 da han var en fare for rikets sikkerhet.

Den internasjonale straffedomstolen er en permanent internasjonal domstol opprettet for å straffeforfølge enkeltindivider for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord. Den har som mandat å besørge at mennesker som er anklaget for folkemord, krigsforbrytelser eller forbrytelser mot menneskeheten stilles til ansvar hvis myndighetene i landet hvor forbrytelsen er begått selv ikke makter eller ønsker å reise sak. Domstolen som har sete i Haag er med andre ord “skreddersydd” for mulla Krekar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon