European Union foreign policy chief Federica Mogherini, center, speaks with Greek Defense Minister Panos Kammenos, right, during a meeting of EU defense ministers at the Europa building in Brussels on Tuesday, March 6, 2018. EU defense ministers met in Brussels on Tuesday to discuss shortfalls in the bloc's training missions in Africa, plans for new joint military projects and relations with NATO. (AP Photo/Virginia Mayo)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Over 16.000 afrikanske migranter er blitt sendt tilbake til sine hjemland fra leire i Libya, opplyser EUs utenrikssjef Federica Mogherini.

Det var i desember at europeiske og afrikanske ledere la fram en plan som skulle sørge for hjemsendelse av tusenvis av migranter som i sitt forsøk på å nå Europa, er blitt sittende fast i leire i Libya.

Planen ble kunngjort etter at det dukket opp en video som viste hvordan migranter ble solgt som slaver på et marked like utenfor Libyas hovedstad Tripoli.

Allerede før dette var leirene i Libya beryktet for å være et sted der migranter ble utsatt for voldtekter, mishandling og tortur.

– I årets de to første måneder har vi greid å redde og sette fri over 16.000 mennesker fra leirene i Libya, sa Mogherini til EU-parlamentet tirsdag.

– Jeg tror vi kan tømme dem helt innen maksimum et par måneder, la hun til.

EU har også inngått en omstridt avtale med Libyas kystvakt for å hindre at migranter reiser til Europa sjøveien.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]