OSLO 19490125 Selvaag-hus, interiør. Husmor på kjøkkenet, sitter og skjærer brød. Hus og hjem / husmor i hjemmet / dagligliv. Foto: NTB / Scanpix
Del saken
 • 161
 •  
 •  
 •  
 •  

Fra vårt naboland Sverige tikker det stadig inn nyheter som forbløffer meg. Siste nytt er mannen som ble frikjent for vold mot sin hustru siden hun anmeldte det til politiet, noe retten fant at SVEKKET troverdigheten hennes, siden det normale i disse kretser (i henhold til sharialov) ville være å ta det opp med familien i stedet for å anmelde til politiet.

Altså helt bakvendtland i forhold til normal rettsoppfatning. Hvordan har Sverige kommet dit at det å anmelde en forbrytelse svekker din troverdighet i retten, og den tiltalte blir frifunnet på dette grunnlag?

En av grunnen er at Sverige har det de kaller en feministisk regjering. En feministisk regjering burde gi økt rettsikkerhet for kvinner, ikke svekket. Da kvinner fikk stemmerett oppsto velferdsstaten, dette til dels på grunn av kvinners behov for økonomisk sikkerhet, de kunne skille seg fra mennene sine og gifte seg meg staten isteden.

For å rettferdiggjøre velferdsstaten oppstod kampen for de svake grupper i samfunnet. Siden skandinaviske, og for den del europeiske menn, er tolerante og relativt lite fordomsfulle og patriarkalske, oppstod et forholdsvis egalitært og suksessrikt samfunn.

Problemet med dette var at da det ikke lenger fantes like mange svake grupper i samfunnet, ble det nødvendig å importere dem fra den tredje verden. Samfunn som ikke var like velfungerende og vellykkede som de vestlige.

Etter flere bølger med feminisme ble skylden for andres mislykkethet lagt på «hvite middelaldrende menn», uten tanke på at så og si alle teknologiske fremskritt ble gjort av den nå utskjelte gruppen «hvite middelaldrende menn». Demokratiet, eiendomsrett, rettssamfunnet, telefonen, elektrisk strøm, lyspæren, fly, internett osv.

I tillegg får denne utskjelte gruppen «hvite middelaldrende menn» skylden for slaveriet, selv om det var de som avskaffet det.

Vi får derfor samfunn som ikke lenger innoverer i like stor grad, men isteden bedriver såkalt «rent seeking», dvs. skummer fløten av andres arbeid. Når det oppstår strukturer som at kvinners rettsikkerhet blir svekket med en feministisk regjering som i Sverige, er det kanskje på tide å si:

Dette er ikke bærekraftig på lang sikt, og på det grunnlaget burde kvinnene ha seg tilbake til kjøkkenbenken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 161
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]