AFP PHOTO / YURI CORTEZ
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den pågrepne mannen navngis som Erick Uriel «N», og er medlem av narkokartellet Guerreros Unidos. Han skal være en av fem mistenkte med en dusør på opp mot 620.000 kroner.

– Etterforskningen har identifisert ham som en av dem som spilte en avgjørende rolle i studentenes forsvinning i byen Iguala, sier Alfredo Higuera, som jobber for påtalemyndigheten, på en pressekonferanse mandag. Han opplyste at Uriel «N» hadde direkte kontakt med studentene.

Det uoppklarte mysteriet rundt de 43 studentene, som forsvant 26. september 2014, har forblitt et åpent sår i Mexico. Den siste sikre observasjonen av studentene var da de ble angrepet av politiet i Iguala, etter å ha kapret flere busser for å kjøre til en demonstrasjon.

Tidligere har påtalemyndigheten hevdet at politiet overleverte lærerstudentene til drapsmenn fra Guerreros Unidos, som drepte dem, brente likene og dumpet restene i en elv. Det er kun funnet levninger etter én av studentene.

En uavhengig gransking fra Den latinamerikanske menneskerettighetskommisjonen har imidlertid avvist myndighetenes versjon av hendelsesforløpet.

Hittil er over 100 mennesker arrestert i forbindelse med saken, blant dem en rekke politifolk, bandemedlemmer og borgermesteren i byen og hans kone.

NTB-AFP
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]