Palestinernes statsminister avbrøt Gaza-besøk etter bombeangrep

Palestinernes statsminister Rami Hamdallah i Ramallah på Vestbredden. Foto: Kristian Skårdalsmo / NTB scanpix

Hamdallah ankom tirsdag formiddag Gazastripen for å åpne et nytt kloakkrenseanlegg. Men bilkortesjen hans ble rammet av en eksplosjon før den var kommet fram, skriver Haaretz. Sju personer ble lettere såret.

Hamdallah slapp uskadd fra det og besluttet kort tid senere å avslutte besøket på Gazastripen.

Palestinske selvstyremyndigheter anklager Hamas for å ha stått bak det de kaller drapsforsøk.

– Det er en feig handling, uttalte palestinernes president Mahmoud Abbas kort tid etter angrepet.

Også FNs Midtøsten-utsending Nikolaj Mladenov fordømmer angrepet.

– Denne alvorlige hendelsen må umiddelbart etterforskes og gjerningspersonene må stilles til ansvar, sier Mladenov og legger til at Hamas inntil videre har ansvaret for å sørge for at palestinske myndigheter kan utføre sitt arbeid på Gazastripen uten frykt for å bli utsatt for trusler, trakassering og vold.

NTB-AFP-AP

Hanad.Ali@ntb.no


Publisert: mar 13, 2018 @ 4:37 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.