Jerusalem, Israel 20130826. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) møtte mandag palestinernes statsminister Rami Hamdallah i Ramallah på Vestbredden. Fredsprosessen mellom Israel og Palestina og givermøte i AHLC-gruppen i september ble diskutert på møtet. Foto: Kristian Skårdalsmo / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hamdallah ankom tirsdag formiddag Gazastripen for å åpne et nytt kloakkrenseanlegg. Men bilkortesjen hans ble rammet av en eksplosjon før den var kommet fram, skriver Haaretz. Sju personer ble lettere såret.

Hamdallah slapp uskadd fra det og besluttet kort tid senere å avslutte besøket på Gazastripen.

Palestinske selvstyremyndigheter anklager Hamas for å ha stått bak det de kaller drapsforsøk.

– Det er en feig handling, uttalte palestinernes president Mahmoud Abbas kort tid etter angrepet.

Også FNs Midtøsten-utsending Nikolaj Mladenov fordømmer angrepet.

– Denne alvorlige hendelsen må umiddelbart etterforskes og gjerningspersonene må stilles til ansvar, sier Mladenov og legger til at Hamas inntil videre har ansvaret for å sørge for at palestinske myndigheter kan utføre sitt arbeid på Gazastripen uten frykt for å bli utsatt for trusler, trakassering og vold.

NTB-AFP-AP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]