Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner tar avstand fra ordbruken i Sylvi Listhaugs (Frp) omdiskuterte Facebook-innlegg.

– Måten hun uttrykte seg på i denne saken, hadde en form og språkbruk som jeg synes er uakseptabel, skriver Sanner i en epost til Dagbladet.

Listhaug har ikke kommentert kritikken fra Sanner.

Sanner har selv fått kritikk for måten han først kommenterte saken på. I et intervju med VG før helgen anførte han at Arbeiderpartiet trekker «22. juli-kortet». Han trakk imidlertid raskt sitatet tilbake og beklaget å ha brukt uttrykket.

Listhaug kritiserte Ap fordi partiet ikke vil støtte regjeringens forslag om endring i statsborgerskapsloven. På Facebook skrev hun at Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.

Endringer i statsborgerskapsloven faller inn under Sanners ansvarsområde etter at han ble utnevnt som kunnskaps- og integreringsminister. Flere har bemerket at han likevel har latt Listhaug fronte saken.

– Det hersker ingen tvil hos Sylvi om at det er jeg som er ansvarlig statsråd. En Facebook-post endrer ikke det faktum. Alle statsråder deltar i politisk debatt, og jeg regner med at de fleste deler saker også utenfor sitt ansvarsområde, skriver han i eposten.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]