Daffodils are placed by a police cordon backdropped by a tent covering the area where former Russian double agent Sergei Skripal and his daughter were found critically ill following exposure to the Russian-developed nerve agent Novichok in Salisbury, England, Tuesday, March 13, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

38 personer er blitt undersøkt av leger etter nervegift-angrepet i Salisbury. Tre av disse er fortsatt på sykehus.

Det opplyser Neil Basu, Storbritannias antiterrorsjef, overfor The Guardian.

– Av de 38 er 34 blitt sendt hjem fra sykehuset. Tre er fortsatt innlagt, deriblant Sergej og Julia Skripal. I tillegg følger vi med på helsesituasjonen til en fjerde person, sier Basu.

Attentatet mot eksspionen Sergej Skripal og datteren ble gjennomført den 4. mars, og britiske myndigheter har bedt folk som har vært i utsatte områder, om å vaske klærne. Samtidig sier den britiske helsemyndigheten Public Health England (PHE) at helserisikoen er lav.

– PHE har jobbet veldig tett med politiet og eksperter på kjemiske våpen helt siden hendelsen inntraff, og vår konklusjon er basert på den kunnskapen som er tilgjengelig om det aktuelle kjemiske stoffet, sier Jenny Harries, visedirektør for PHE, til Sky News.

Stoffet Harries omtaler er nervegiften novitsjok. Konklusjonen hennes skiller seg fra Vil Mirzajanovs vurdering av situasjonen.

Ifølge Sky News var Mirzajanov direktør for Russlands program for utvikling av kjemiske våpen på 80-tallet. Han hevder at novitsjok er så giftig at selv svært små spor etter stoffet kan bety stor helserisiko på lang sikt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]