Daffodils are placed by a police cordon backdropped by a tent covering the area where former Russian double agent Sergei Skripal and his daughter were found critically ill following exposure to the Russian-developed nerve agent Novichok in Salisbury, England, Tuesday, March 13, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
annonse
annonse

38 personer er blitt undersøkt av leger etter nervegift-angrepet i Salisbury. Tre av disse er fortsatt på sykehus.

Det opplyser Neil Basu, Storbritannias antiterrorsjef, overfor The Guardian.

– Av de 38 er 34 blitt sendt hjem fra sykehuset. Tre er fortsatt innlagt, deriblant Sergej og Julia Skripal. I tillegg følger vi med på helsesituasjonen til en fjerde person, sier Basu.

annonse

Attentatet mot eksspionen Sergej Skripal og datteren ble gjennomført den 4. mars, og britiske myndigheter har bedt folk som har vært i utsatte områder, om å vaske klærne. Samtidig sier den britiske helsemyndigheten Public Health England (PHE) at helserisikoen er lav.

– PHE har jobbet veldig tett med politiet og eksperter på kjemiske våpen helt siden hendelsen inntraff, og vår konklusjon er basert på den kunnskapen som er tilgjengelig om det aktuelle kjemiske stoffet, sier Jenny Harries, visedirektør for PHE, til Sky News.

Stoffet Harries omtaler er nervegiften novitsjok. Konklusjonen hennes skiller seg fra Vil Mirzajanovs vurdering av situasjonen.

annonse

Ifølge Sky News var Mirzajanov direktør for Russlands program for utvikling av kjemiske våpen på 80-tallet. Han hevder at novitsjok er så giftig at selv svært små spor etter stoffet kan bety stor helserisiko på lang sikt.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon