Hva om Donald Trump får fredsprisen? Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
annonse

– Trump har tidligere kritisert Tillerson, så det var ikke helt uventet. Han har kritisert ham offentlig, akkurat som han gjorde med justisministeren, så man lever litt farlig som minister under Trump, sier Blanck, professor i Nord-Amerika-studier ved Universitetet i Uppsala.

Forskeren legger til at det ikke er helt uvanlig at amerikanske utenriksministre byttes ut underveis i en presidentperiode. I dette tilfelle er det snakk om en mann som, ifølge NBC News, skal ha omtalt president Trump som en «idiot» under et møte i juli.

I oktober ba presidenten på sin side Tillerson om å slutte å «kaste bort tiden». Dette i forbindelse med Tillerson forsøk på å få til forhandlinger med Nord-Korea.

– Denne avgjørelsen har ligget i lufta en stund, sier professor Dag Blanck.

På spørsmål om hva som kjennetegner Tillersons erstatter, CIA-direktøren Mike Pompeo, sier Universitetet i Uppsala-professoren Blanck følgende:

– Han er en person som ligger litt nærmere Trump enn det Tillerson har gjort.

NTB-TT

[email protected]

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]