Hva om Donald Trump får fredsprisen? Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
annonse

– Trump har tidligere kritisert Tillerson, så det var ikke helt uventet. Han har kritisert ham offentlig, akkurat som han gjorde med justisministeren, så man lever litt farlig som minister under Trump, sier Blanck, professor i Nord-Amerika-studier ved Universitetet i Uppsala.

annonse

Forskeren legger til at det ikke er helt uvanlig at amerikanske utenriksministre byttes ut underveis i en presidentperiode. I dette tilfelle er det snakk om en mann som, ifølge NBC News, skal ha omtalt president Trump som en «idiot» under et møte i juli.

annonse

I oktober ba presidenten på sin side Tillerson om å slutte å «kaste bort tiden». Dette i forbindelse med Tillerson forsøk på å få til forhandlinger med Nord-Korea.

– Denne avgjørelsen har ligget i lufta en stund, sier professor Dag Blanck.

På spørsmål om hva som kjennetegner Tillersons erstatter, CIA-direktøren Mike Pompeo, sier Universitetet i Uppsala-professoren Blanck følgende:

annonse
annonse

– Han er en person som ligger litt nærmere Trump enn det Tillerson har gjort.

NTB-TT

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.