Oslo 20150326. Tone W. Trøen (H) under pressekonferanse om innføring av fritt behandlingsvalg på Stortinget torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyres stortingsgruppe vil ha Tone Wilhelmsen Trøen (52) som ny stortingspresident. Dermed blir hun formelt valgt til vervet av et samlet Storting torsdag.

Jobben som stortingspresident står ledig etter at Olemic Thommessen (H) mistet støtten fra stortingsflertallet på grunn av håndteringen av byggeskandalen.

Siden 2013 har Trøen representert Akershus på Stortinget. I forrige stortingsperiode var hun Høyres talsperson i helse- og omsorgskomiteen. I dag er hun parlamentarisk nestleder i Høyre og leder av familie- og kulturkomiteen.

annonse

– En samlet stortingsgruppe mener Tone Wilhelmsen Trøen er godt egnet til å bli ny stortingspresident. Hun har i sitt komitéarbeid vist seg å være en samlende og konstruktiv politiker. Hun kan bidra til å styrke tilliten til Stortinget, sier Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre.

Tone Wilhelmsen Trøen er takknemlig for tilliten.

– Min viktigste oppgave på kort sikt handler om å gjennomføre byggeprosjektet på en måte som styrker tilliten til Stortinget. Jeg ønsker også å være en god tillitsvalgt for de 168 andre representantene, og sammen med resten av presidentskapet bidra til at det daglig arbeidet i Stortinget fungerer godt, sier Trøen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon