Et såkalt dødskammer i Teas, USA. Foto: Jenevieve Robbins/Texas Department of Criminal Justice/Handout via REUTERS/File photo
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Oklahoma skal bruke nitrogen som henrettelsesmetode etter at delstaten ikke lenger klarer å skaffe til veie medikamentene som brukes til giftinjeksjoner.

Det kunngjorde delstatens justisminister Mike Hunter og direktør for fengselsmyndighetene, Joe Allbaugh, onsdag.

Oklahoma blir dermed den første amerikanske delstaten som tar i bruk gassen når dødsdømte fanger skal henrettes.

Beslutningen om å gå over til å bruke gass kommer etter at Oklahoma og andre delstater som praktiserer dødsstraff, ikke har klart å skaffe nye forsyninger av medikamentene som brukes i giftinjeksjoner

Giftinjeksjoner har vært den vanligste henrettelsesmetoden i USA i mange år. Men de siste årene har en rekke legemiddelprodusenter nektet amerikanske myndigheter å bruke deres produkter til å ta livet av mennesker.

(©NTB-AP)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]