In this Sunday, Jan. 14, 2018 photo migrants receive food and tea distributed by volunteers, in the northern Greek city of Thessaloniki, on Sunday, Jan. 14, 2018. Destitute migrants seek shelter in abandoned buildings or open spaces used by local homeless people, taking take to arrive and leave during the night hours to avoid detection. (AP Photo/Giannis Papanikos)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

EUs 28 medlemsland mottok i fjor 649.855 asylsøknader, ned fra 1.206.000 året før, skriver tyske aviser tilknyttet mediehuset Funke Mediengruppe onsdag. Tallene er basert på opplysninger fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

198.255 av søknadene ble innlevert i Tyskland. Deretter fulgte Italia med 91.070 mottatte søknader og Hellas med 57.020 søknader.

Tyskland mottok 30 prosent av alle asylsøknader til EU i fjor, ned fra 60 prosent året før.

Eurostats tall omfatter kun førstegangsregistrerte asylsøknader. Det tyske avishuset oppgir at EU mottok totalt 704.625 søknader i fjor, og Tyskland 222.560 av dem, dersom man også medregner dem som har søkt to eller flere ganger.

Flesteparten av asylsøkerne til EU i fjor kom fra Syria, Irak og Nigeria.

Tall som det tyske innenriksdepartementet la fram mandag, viste at Tyskland mottok 11.000 asylsøknader i februar, en nedgang på 1.300 fra januar og 3.3000 færre enn i februar i fjor.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]