Far-right group Britain First leader Paul Golding (R) and deputy Jayda Fransen arrive at Folkestone magristrates court in Kent on January 29, 2018. They stand accused of causing religiously aggravated harassment. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Del saken
 • 300
 •  
 •  
 •  
 •  

Syvende mars 2018 ble Jayda Fransen og Paul Golding fra organisasjonen Britain First dømt til 36 uker (Fransen), respektive 18 uker (Golding), i fengsel for “anti-muslim hate crime”. Den 9. mars ble den østerrikske identitære lederen Martin Sellner og hans amerikanske kjæreste, den konservative youtuberen Brittany Pettibone, anholdt da de prøvde å reise inn i Storbritannia. Sellner ble anholdt fordi han hadde for hensikt å holde en tale på Speakers’ Corner om ytringsfrihet, og Pettibone ble anholdt fordi hun skulle intervjue Tommy Robinson, en kjent anti-islamsk aktivist.

Så hva er det som skjer med Storbritannia? Mange av de frihetsidéer som jeg holder høyt ble formulert i Storbritannia, helt fra Magna Carta til nyere tenkere og politiker som Edmund Burke, John Locke, Sir Winston Churchill og baronessen Margaret Thatcher. Jeg lurer på hva de hadde sagt om dette.

I tilfellet Fransen og Golding så ble de tiltalt etter å ha drevet en kampanje imot noen menn, hvorav en av dem var en ulovlig innvandrer, som hadde voldtatt ei 16 år gammel beruset britisk jente i sin restaurant, og deretter blitt sluppet fri på kausjon og fått lov til å fortsette å drive restauranten. En restaurant der unge jenter gikk inn og ut hele tiden.

Fransen og Golding advarte mot disse menn, og for dette ble de dømt. Deretter ble Sellner og Pettibone anholdt noen dager senere. Det er ikke slutt med dette. Den 12. mars ble den kanadiske høyreaktivisten Lauren Southern hindret fra å reise inn i Storbritannia. Ifølge en tweet av Tommy Robinson så ble Lauren Southern nektet innrese i Storbritannia på grunn av islamkritikk. Blasfemi, rett og slett. Southern har tidligere kritisert islam i Luton, og da snakket hun ikke om rase, skriver Robinson.

Det vi ser er altså et Storbritannia som bøyer seg for islam og islamske blasfemilover. Kan noen forestille seg at Lauren Southern hadde blitt nektet innreise hvis hun hadde kritisert kristendom? Så jeg spør igjen: hva skjer med Storbritannia? På slutten av 1800-tallet skrev Sir Winston Churchill at “Islam er like farlig i en mann som rabies i en hund” og 2002 skrev baronessen Margaret Thatcher at “islamisme er den nye bolsjevismen”. Det hadde vært fornuftig hvis dagens britiske politikere og dommere lyttet til dette.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 300
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]