Oslo 20171108. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H)(bak) svarer på spørsmål fra pressen om returer til Afghanistan i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 2.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Mediene kjører frem den ene fordømmelsen etter den andre fra ulike Utøya-overlevende, samt fra såkalte «eksperter» i det alt annet enn sannferdige akademia i samfunnsfagene preget av alskens «postmodernister» og «konstruktivister».

Mest påfallende av dem alle er «retorikkprofessor» Jens Elemund Kjeldsen. Tidligere i dag la Resett helt bevisst ut en NTB-melding hvor «professorene» var hovedsak, simpelthen for å vise leserne våre hvor galt det står fatt både i norsk presse og i akademia. I artikkelen uttalte «professoren» (som for øvrig stadig blir brukt til å «analysere» talene til Donald Trump):

– Jeg kan jo ikke vite hva som rører seg i hodet på Listhaug. Bildet alene signaliserer islamske terrorister, og ikke høyreekstremistiske. Men samtidig er det åpenbart for oss som ser det, og som nettopp har lest om filmen om Utøya, at vi kobler det, sa «retorikkprofessoren» til NTB.

Han fortsetter:

– Påstanden om at Ap setter terrorister foran nordmenn er et fordreid bilde av Ap. Og sett i lys av 22. juli-tragedien blir påstanden fullstendig absurd. Deretter kritiserer hun Ap for å ha dette forkastelige standpunktet, som de altså ikke har. Slike uredelige karakterangrep er dypt problematiske og ødeleggende for den offentlige debatten, fortsatte han.

Her er dommene (fordømmelsene?) som slynges ut så åpenbart partiske at det er utrolig at redaksjonen i NTB ikke reagerer. Det er jo som å høre en Arbeiderpartipolitiker.

Likevel skrives det i NTB-meldingen: «Retorikkprofessor Jens Elemund Kjeldsen mener derimot koblingen mellom «terrorist-anklagen» mot Ap og Utøya-angrepet er åpenbar. (…) Kjeldsen, som er professor ved Universitetet i Bergen, mener det store problemet er at Listhaugs utspill er et uredelig og usaklig angrep.»

Gjentatte ganger understrekes det at Kjeldsen er «professor». Alt for å gi den drittpakken han serverer autoritet.

Partisk «ekspert»

Men det verken NTB eller Kjeldsen selv opplyser om er at han har hatt konsulentoppdrag for Arbeiderpartiet og også tidligere har blitt tatt i å uttale seg mot FrP og til fordel for AP med en forskerhatt han åpenbart har spist opp i sitt politiske engasjement.

Faktisk ble han avslørt allerede for 12 år siden. I en artikkel i Nettavisen titulert «Ap-rådgiver avslørt» heter det: «Mannen som utropte Jens Stoltenberg til vinner av duellene mot Siv Jensen, unnlot å fortelle at han er rådgiver for Ap.»

«Førsteamanuensis Jens E. Kjeldsen kommenterte TV-duellene mellom statsminister Jens Stoltenberg og nestlederen i Frp Siv Jensen overfor Aftenposten tidligere denne uken. Han konkluderte med at Stoltenberg kommuniserte bedre med velgerne enn Jensen, og at det kan være risikabelt for en kvinne å fremstå som «oppgitt og litt stønnende», slik han mener Jensen gjorde i onsdagens debatt. Men to dager tidligere hadde Kjeldsen via sitt eget firma «Kjeldsen Kommunikasjon» gitt råd til Ap om hvordan partiet bør takle debatter med Siv Jensen. Han hadde blant annet lært Ap å få Jensen til å framstå som en surpomp,» skrev Nettavisen.

– Jeg skulle ha fortalt at jeg har gitt råd til Arbeiderpartiet, men jeg tenkte ikke noe særlig over det, sa Jens Elmelund Kjeldsen den gang.

Han var diskvalifisert da, hvor han altså også innrømmet at å tenke over ting ikke var hans sterke side. Og slik han ordlegger seg nå, uten omsvøp til parti for AP, fortjener han vel å få sin karantene utvidet – ja, kanskje forlenget i det uendelige.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]