Oslo 20131205. Eksteriørbilder av Kripos på Bryn i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Å sende penisbilder – såkalte «dickpics» – uoppfordret er i lovens øyne det samme som å blotte seg, fortalte Kripos på et frokostmøte om seksuelle krenkelser.

Sammenligningen kom da Kripos sammen med Medietilsynet og barneombudet deltok på et frokostmøte om seksuelle krenkelser blant unge, skriver Dagbladet. Politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen sier ungdom og voksne må lære seg at loven gjelder på internett også.

– Å sende «dickpics» uoppfordret er etter loven det samme som å hoppe ut av busken og blotte seg, sier Ludvigsen. Han tror mange ikke er klar over dette.

– Ungdommer sender ukritisk nakenbilder til hverandre, videresender dem, tar vare på dem og gjør ting med dette materialet som helt objektivt er straffbart.

Politimannen sier videre at alle har ansvar for å lære barn og unge hva som ikke er lov, uansett hva man selv måtte oppleve som kult eller akseptabelt. I tillegg påpeker han at det er mer enn det juridiske som spiller inn.

– Selv om du ikke vet at noe er straffbart, så er for eksempel det å sende bilde av et kjønnsorgan «drittsekkoppførsel», mener Ludvigsen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]