Barcelona's Lionel Messi walks on the pitch during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lionel Messi så ut til å ha hentet overskudd på fødestua da hans Barcelona avanserte fra mesterligaens åttedelsfinale med 3-0 hjemme mot Chelsea onsdag.

Oppgjøret i London endte 1-1, men på Camp Nou var Barcelona klart best fra start og tok en klar seier, mye takket være Messi-

Argentineren sto over helgens seriekamp mot Málaga etter at hans kone fødte parets tredje sønn.

Onsdag var han tilbake i startoppstillingen og virket å ose av spilleglede innledningsvis. Det endte til slutt med to mål og én målgivende pasning, og 30-åringen ble med det den andre spilleren i mesterligaens historie som har scoret 100 mål i turneringen. Kun Cristiano Ronaldo (117) kan skilte med bedre tall.

Chelseas Marcos Alonso traff tverrliggeren underveis i kampen og skulle muligens hatt straffe etter pause. Han erkjente imidlertid at både Messi og Barcelona ble for sterke over to kamper.

– De har Lionel Messi, og jeg synes de var det beste laget til tross for at vi ga dem kamp begge ganger. Når vi slipper inn enkle mål og misser våre sjanser blir det vanskelig mot dette laget, sa spanjolen ifølge  BBC.

Tunnel

Allerede etter et par minutter i Barcelona satt ballen i nota bak Chelsea-målvakt Thibaut Courtois.

Nydelig kombinasjonsspill mellom Messi og Luis Suárez sendte førstnevnte fri skrått ute til høyre. Med høyrefoten plasserte han ballen mellom beina på Courtois, som ikke var patent. Scoringen etter to minutter og åtte sekunder var for øvrig den raskeste i Messis karriere.

Vertene fortsatte å styre kampen, og etter 20 minutter eksploderte laget i kontringsfasen. Cesc Fàbregas rotet bort ballen for Chelsea, og Messi tok over før han passerte et par mann og spilte fri Ousmane Dembélé. Med høyrefoten dunket han til, og ballen føk inn i nettaket til 2-0 for Ernesto Valverdes mannskap.

Alonso var svært nær redusering for Chelsea like før pause, men hans frispark fra rundt 20 meter smalt i stolpen og forsvant utenfor.

Ny tunnel

Antonio Contes mannskap gikk ut langt høyere etter pause og var flere ganger nær redusering. Etter 50 minutter skulle laget muligens hatt straffespark da Alonso gikk over ende inne i feltet, men dommeren vinket spillet videre til store protester fra Chelsea-spillerne.

Gjestene fortsatte å stange mot et uvanlig dyptliggende Barcelona, men etter 63 minutter viste Messi fram litt mer magi og satte spikeren i kista.

Denne gangen dro han seg fri ute til venstre, men valgte samme avslutningsteknikk som ved 1-0. Nok en gang var det plass mellom beina på Courtois, som måtte se ballen gå i mål og vinke farvel til det siste lille håpet om en snuoperasjon og videre avansement.

Kvartfinalene i mesterligaen trekkes fredag, og Barcelona seiler nå opp som laget man helst vil unngå å møte.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]