Oslo 20160405. Statsminister Erna Solberg og statsråd Sylvi Listhaug under en pressekonferanse om endringer i utlendingsloven Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 4.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjære Erna, du holder på å miste grepet, men velger likevel å toe hendene dine mens du ber en stille bønn om at denne stormen skal gå over, kan det virke som. Hvordan kan du være vitne til denne heksejakten på din egen statsråd uten å gripe inn i hvordan mediene hauser opp situasjonen og driver egne politiske agendaer på bekostning av andre?

Du var raskt ute med å kalle folk høyreekstreme og fordømme Resett når det gjaldt en hijabkledd jente, men når det gjelder Sylvi er du helt tyst. Ikke bare det men du stiller ikke engang kritiske spørsmål ved anklagene mot Sylvi. Som statsråden gang på gang har redegjort for var ikke dette rettet mot ofrene på Utøya. Er vi ikke lenger en nasjon som bygger på tillit og det å tro på den andres forklaring istedenfor å tillegge enkeltmennesker holdninger og meninger de ikke har?

Ikke en eneste gang kommer det fram i den omtalte publiseringen at Sylvi nevner Anders Behring Breivik og den grusomme terroren Norge måtte lide gjennom og fortsatt lider gjennom. Det er AP selv som nevner dette, og mediene går i krig mot statsråden. Det er både kostbart og en uverdig behandling av statsråden som jeg håper du både ser og erkjenner ikke er greit.

Kritikken nå etter å ha gitt unnskyldning hele fire ganger på Stortingets talerstol er at de som skal motta den ikke anser den som oppriktig. Jeg hadde selv hatt problemer med å gi oppriktig unnskyldning for noe jeg i utgangspunktet ikke var skyldig i. Misforstå meg riktig, vi skal ikke stakkarsliggjøre andre ved å frata dem ansvar for egne uttalelser og handlinger, men det som foregår nå er ikke saklig kritikk. Det er en offentlig gapestokk som ydmyker både regjeringen og statsråden.

Patetisk skue

Regjeringen minner meg om en lett versjon av The Kardashians. Men i motsetning til Mor Kris som har stålkontroll på de rundt seg, så virker det som at du ikke har kontroll. Det er mye intriger, posisjonering og ansvarsfraskrivelse og en farlig form for meningsutveksling. Burde vi ikke kommet lenger seks år etter terroren der nasjonen var samlet og kjempet med roser og tilgivelse uavhengig av politisk ståsted?

Terroristen drepte våre ungdommer og borgere. Det tror jeg at vi alle er enige om, men vi skal være litt forsiktige med å tre inn i offerrollen alene uten å ta hensyn til at andre også er rammet av terror. Du, Erna har mulighet til å samle folket nå, men det klarer du ikke uten en runde selvkritikk og selvinnsikt.

Dobbeltmoral

I dag leser jeg følgende setning og lurer på hvor regjeringen og mediene er for å forsvare Statsråden. «På tide at en fremmekriger setter en kule i panna på den onde kristne fitta der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete» Her er det altså både drap og voldstrusler og en helt grusomt og uverdig omtale om statsråden. Ikke helt ulikt det statsministeren gikk ut og fordømte fra FB-kommentarfeltet til Resett.

Erna, vil du også fordømme denne behandlingen av Sylvi? Hvor er du i dag når Sylvi blir omtalt som ondskapen selv og hvor voldtekt og drapstrusler blir rettet mot henne? Selv mener jeg at ingen skal måtte gjennom hets, trusler og trakassering for å ha en stemme, men du virker å være en smule selektiv når du skal ytre din støtte for de som opplever dette. Det er ikke en statsministers verdig.

Det er vel ikke en stor overraskelse at jeg tar et slik standpunkt, men jeg stiller meg bak Sylvi Listhaug og det samme håper jeg at alle som setter pris på friskt språk, sterke kvinner og selvstendige stemmer også gjør. Vi trenger så definitivt å heie fram noen som tør å være seg selv og kalle en spade for en spade. Så kan alle politisk korrekte samles og oppføre seg som hyener.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]