This photo released by the Syrian official news agency SANA, shows Syrian civilians with their belongings as they flee from fighting between the Syrian government forces and rebels, in Hamouria in eastern Ghouta, a suburb of Damascus, Syria, Thursday, March. 15, 2018. Thousands of civilians streamed out of Syria's besieged, opposition-held enclave of eastern Ghouta on Thursday, crossing on foot and in pick-up trucks and tractors to government-held territory near the capital, Damascus, according to footage on state-run Syrian television. (SANA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Samtidig blir det meldt at syriske regjeringsstyrker har tatt kontroll over mer enn to tredeler av enklaven som er en del av storbyen Damaskus. Dette opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Dette er en gruppe som fra time til time følger utviklingen på bakken i Syria via et nettverk av kilder.

Torsdag kom en kolonne med 25 lastebiler fram til enklavens største by Douma, der 26.000 sivile fikk mat og vann. Dette de første forsyningene siden fredag i forrige uke, da 13 lastebiler kom seg gjennom kampsonen. Det er den internasjonale Røde Kors-komiteen som organiserer hjelpearbeidet.

I løpet av torsdag har minst 20.000 sivile flyktet via en såkalt humanitær korridor fra de områdene som fortsatt er under kontroll av opprørerne. Dette skal være det største antall sivile som har flyktet fra Øst-Ghouta på én dag siden regimets opptrapping for rundt tre uker siden.

Øst-Ghouta har de siste ukene vært utsatt for harde angrep fra syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske kampfly. Området har i fem år vært beleiret av syriske regjeringsstyrker.

Sammen med alliert milits har de syriske regjeringsstyrkene delt Øst-Ghouta i tre, og angivelig isolert enklavens største by Douma.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]