En samlet opposisjon på Stortinget rettet onsdag sterk kritikk mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Sylvi Listhaugs nye unnskyldning er bedre, men sier at han fortsatt vurderer mistillit mot justisministeren.

– Jeg registrerer at ikke alle har opplevd dette som en uforbeholden unnskyldning. Derfor vil jeg understreke nok en gang at jeg gir en uforbeholden unnskyldning i denne saken. Jeg burde ikke lagt ut innlegget og jeg vil bidra til en saklig debatt i fremtiden, sa Frp-statsråden fra talerstolen i Stortinget i 12.20-tiden torsdag.

Den nye unnskyldningen kom etter at det tidligere torsdag kom kraftige reaksjoner på hennes første unnskyldning i Stortinget.

– Jeg vil unnskylde overfor dem som føler seg såret av kommunikasjonen i denne saken, sa Listhaug i sitt første innlegg.

Støre tok imot unnskyldningen

Etter at Listhaug gikk på talerstolen i Stortinget og ga sin første unnskyldning torsdag, reagerte Støre kraftig og sa at han vurderte å stille seg bak mistillitsforslaget som Rødt fremmet onsdag.

Da han tok talerstolen igjen etter Listhaugs nye unnskyldning, var det en mildere tone fra Ap-lederen.

– Jeg tar imot unnskyldningen, sa Støre.

Vurderer fortsatt mistillit

Da han kom ut i vandrehallen etter Listhaugs nye unnskyldning sa han likevel at han fremdeles vurderer mistillit mot statsråden.

– Vi skal vurdere det, men jeg synes det kom seg nå på slutten. Jeg mener fortsatt at det er et spørsmål knyttet til tillit at det må så mye press til, og så lang tid, at det sitter så langt inne å si det som burde ha kommet forrige lørdag.

Han understreket likevel at troverdigheten til statsråden er svekket etter det omstridte Facebook-innlegget og håndteringen i etterkant.

– Total unnskyldning

– Jeg er for å tro folk på deres ord når det kommer i stortingssalen, men når det kommer seks dager etter, hvor det har vært mange andre versjoner på veien, så svekker det kvaliteten og troverdigheten i det hun sier, sa Støre.

– Unnskyldningen hun kom med nå er total, og hennes talsperson trekker jo også det han sa tidligere hvor han påsto at det var et faktum at Ap var mer opptatt av terrorister enn av nasjonens sikkerhet, sa han videre.

Ap-lederen la til at han har inntrykk av at de gjør dette under press.

– Jeg har ikke inntrykk av at dette er en ærlig og åpen mening om at der står de, men vi skal ta det med oss når vi skal vurdere spørsmålet om mistillit. Jeg synes den unnskyldningen vi burde fått forrige lørdag kom nå på slutten, men hele mellomspillet svekker kvaliteten i den.

– Så mistilliten er fortsatt til vurdering?

– Ja.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]