Henrik Syse har ledet utvalget som har sett på hvordan Høyre og Unge Høyre håndterer varsler om seksuell trakassering. Torsdag kom de med sin rapport. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Utvalget som gransket varsler om seksuell trakassering i Høyre og Unge Høyre vil ha endringer i etisk regelverk og rutiner, uten å kritisere dagens håndtering.

Høyre nedsatte 19. januar et utvalg ledet av Henrik Syse, for å se på hvordan Høyre og Unge Høyre har håndtert varsler om seksuell trakassering. Utvalget fikk også i oppdrag å foreslå endringer i etisk regelverk og rutiner.

– Det er etter utvalgets mening ikke mangel på formelle systemer som har gjort at kritikkverdige forhold rundt seksuell trakassering ikke er blitt grepet fatt i tidligere i de sakene som nå er kommet opp, står det i rapporten som kom torsdag.

Tvert imot presiseres det at de fleste innad snakker om et godt miljø i Unge Høyre og Høyre.

– De negative opplevelsene er samtidig såpass mange – uten at dette utvalget har grunnlag for å tallfeste dem – at de må tas ordentlig på alvor og legges til grunn i det videre arbeidet i kampen mot trakassering, usunn alkoholkultur og manglende respekt i mellommenneskelige forhold, heter det videre.

Utvalgets inntrykk er at rutinene i hovedsak har vært gode, men at det har vært klare mangler i håndteringen av de betydelige bekymringene knyttet til nå avgåtte Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

– I denne rapporten prøver vi å være både ærlige og konstruktive. De overtrampene som har skjedd, handler ikke om for dårlige retningslinjer. Dette handler aller mest om holdninger og kultur, og det handler om bevissthet om hvor viktig det er å si ifra, og at det skal være lett og trygt å si ifra, sier Syse.

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]