Oslo 20100205. DAB-radio. En gjennomgang av landets 430 kommuner viser store forskjeller i dagens radiotilbud. Løsningen er en digitalisering av radioen, på lik linje som fjorårets TV-digitalisering, og fordrer en klar slukkedato for dagens analoge FM-nett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
Del saken
 • 483
 •  
 •  
 •  
 •  

DAB – har noen så langt registrert begeistring i folket? Jeg har prøvd å lete etter ekte begeistring for dette enorme prosjektet som berører de fleste nordmenn. Bortsett fra aktørene som er medeiere i Digitalradio Norge og politikere (samtlige politiske partier stemte for, med unntak av FrP) har jeg ennå til gode å oppleve ekte glede over DAB-prosjektet.

Det er grunn til å minne om at ansvarlig for DAB-prosjektet og slukking av FM-båndet var daværende kulturminister Trond Giske, senere kulturminister Anniken Huitfeldt. På en pressekonferanse 22.11.2006 ga kulturminister Trond Giske klarsignal for DAB-radio. «Ingenting gleder meg mere enn om DAB-radio blir årets julegave,» sa han ved samme anledning.

Da debatten raste husker jeg det ble fremsatt påstander om juks. En IT-ekspert uttalte:

– Stortinget ble ført bak lyset av NRK.

– Noen få, mektige aktører styrer hele innføringen av DAB i Norge, mente radiopionér Svein Larsen.

Siden har det vært nokså tyst, debatten stilnet av.

Det skulle ikke forundre meg om DAB vil bli stående som en total meningsløs oppgradering som ikke gir innbyggerne noe som helst, bortsett fra en milliardregning. Nordmenn, visjonære som vi er, tviholder ofte på gammeldags teknologi. Jeg merket meg spesielt Google-sjef Jan Grønbechs klare tale: ”DAB, tvang og slukkingen av FM nettet drives av en sekt som hever seg over all fornuft. DAB er like dumt som WAP en gang var”.

Jeg merket meg også hva Live Kaldestad, prosjektleder i Digitalradio Norge, uttalte i en pressemelding: “Digitalradio Norge vil fortsette å spre entusiasme og radioglede i befolkningen”.

Virkelig?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 483
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]