Oslo 20160217. Statsråd Sylvi Listhaug svarer i Stortingets muntlige spørretime. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp går kraftig fram i en ny meningsmåling tatt opp etter Facebook-bråket rundt justisminister Sylvi Listhaug, skriver VG. KrF faller under sperregrensa.

Målingen, som er gjort torsdag og fredag denne uken, gir Fremskrittspartiet en oppslutning på 15,9 prosent, opp 2,8 prosentpoeng fra 13,1 i den ordinære marsmålingen til VG.

– Dette er en midlertidig løypestatus. Men velgerne synes kanskje det er litt overspill fra opposisjonens side. De er kanskje mer opptatt av politikk enn av spill, sier Frp-leder Siv Jensen i en kommentar med klar henvisning til Listhaug-saken.

annonse

Også Arbeiderpartiet går fram i den ferske målingen Respons Analyse har gjort på oppdrag for avisa. De får nå 25,1 prosent oppslutning, opp fra 23,4 tidligere denne måneden.

Høyre går derimot tilbake 1,1 prosentpoeng til 26,9 prosent.

Kristelig Folkeparti faller 1,2 prosentpoeng til 3,2 prosent, under sperregrensa.

annonse

Senterpartiet (10,8), Sosialistisk Venstreparti (6,4) og Venstre (4,4) går alle tilbake sammenlignet med den ordinære marsmålingen. Miljøpartiet De Grønne er uendret på 3,1 prosent, mens Rødt går tilbake 0,6 til 2,5 prosent.

På spørsmål om hva slags inntrykk velgerne har av Sylvi Listhaug som justisminister, svarer over halvparten at de har et dårlig inntrykk. 22 prosent har et godt inntrykk. Men blant Frp-velgere oppgir hele 76 prosent at de har et godt inntrykk av henne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon