Oslo 20180315. Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget, torsdag. Saken gjelder Facebook-innlegget der hun hevder Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er bedt om å være i beredskap fra klokken 15 mandag ettermiddag. Også partiets statsråder vil kunne bli innkalt til møte.

– Vi har varslet stortingsgruppa om at det kan bli et gruppemøte mandag ettermiddag. Det ser vi som helt naturlig sett i lys av situasjonen som har oppstått, og det forhold at KrF skal ha et landsstyremøte tidligere på dagen, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

– Det er egentlig bare en framskynding av gruppemøtet som vi skulle avholdt på onsdag, tilføyer han.

annonse

Partienes statsråder deltar normalt under gruppemøtene på Stortinget. Det vil være tilfellet mandag også. Justisminister Sylvi Listhaug har allerede avlyst et planlagt besøk til Svalbard søndag og mandag, men hva som blir utfallet av det som tegner til å bli et høydramatisk politisk døgn fram til mistillitsforslaget tirsdag kommer til behandling, vil Limi ikke spekulere på.

– Vi avventer KrFs beslutning og tar det derfra. Jeg håper fortsatt konklusjonen blir at KrF ikke ønsker å støtte mistillitsforslaget, men at de nøyer seg med kritikken som alt er uttrykt og den unnskyldning som Stortinget har fått, sier han.

På spørsmål fra NTB om han er urolig for utviklingen i saken, svarer Limi som følger:

– Det er en viss usikkerhet rundt dette, for nå er det jo flere partier som har sagt at de vil støtte mistillitsforslaget. Nå er det opp til KrF, og jeg ser jo fram til å få en avklaring på mandag.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]