Drammen 20180307. Eirik Brandsdal th og Johannes Høsflot Klæbo i finalene i verdenscupen i langrenn i Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Johannes Høsflot Klæbo (21) leder med 224 poeng, men vil ikke være på at verdenscupkula er hans før det er over i Falun søndag.

224 poeng er avstanden ned til Martin Johnsrud Sundby før de tre avsluttende rennene i Falun.

Det starter med en sprint i fri teknikk fredag. Lørdag er det fellesstart i klassisk stil, og søndag avsluttes det med jaktstart.

Det er 50 poeng for hver enkeltseier, inkludert for beste tid i jaktstarten. Sammenlagtseier i minitouren gir 200 poeng.

Totalt kan en løper samle 350 poeng.

I kvinneklassen har Heidi Weng 153 poeng ned til Ingvild Flugstad Østberg på 2.-plass.

Klæbo var i godt lune torsdag. Da testet han løypene i fantastiske vinterforhold med faste spor i noen få, kalde kuldegrader.

Det er lenge siden det har vært så fine forhold for ski en langrennshelg i den svenske skimetroplen.

– Det kjennes godt ut, og det er bare en helg igjen. Det skal bli godt å bli ferdig med verdenscupsesongen, men det er tre skirenn igjen, og det skal bli godt å komme i gang med sprinten fredag, sa Klæbo.

Hogget

– Du skal vinne verdenscupen i helgen. Hvordan kjennes det?

– Det er mange poeng som skal deles ut. Hvis jeg klarer å være på hugget de to første dagene, så skal det være mulig å lande dette. Men det kan skje ting, og det gjelder å være smart.

Klæbo hadde noen tunge dager etter at han kom hjem fra Pyeongchang med tre gull i bagasjen.

Den tiden er forbi. Nå lyser det innsatsvilje av ham igjen.

– Den første perioden etter OL var tøff, og jeg var ikke spesielt motivert til å gå skirenn. Men gnisten er kommet tilbake, og det var moro både i Drammen og i Holmenkollen. Jeg er sulten på å gå fort her i helga også.

Stolt

– Hvordan ser du på prestasjonen at du kan vinne verdenscupen uten å vinne Tour de Ski?

– Jeg synes det er litt artig at det går an å få det til uten å være med i Tour de Ski. Tour de Ski er et bra konsept, og det er noe jeg har lyst til å gå, men i år ble det for mye.

– Sprint, fellesstart og jaktstart må passer deg bra. Enkelte mener at du ikke kan unngå å ta hjem seieren her også?

– Jeg skal være bra på hugget for å klare å vinne dette totalt. Det å ta hjem kula er det som henger høyest i hodet mitt nå. Sammenlagtseieren er viktigere enn sammenlagtseieren for minitouren her i Falun.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]