Longyearbyen 20171031. Longyearbyen på Svalbard ligger omringet av fjell langs Adventfjorden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) avlyser det planlagte besøket til Svalbard søndag og mandag.

Bakgrunnen for avlysningen er mistillitsforslaget mot statsråden, som behandles i Stortinget tirsdag 20. mars.

Besøket ville ha vært Listhaugs første på Svalbard etter at hun overtok det konstitusjonelle ansvaret for spørsmål knyttet til Svalbard. Hun skulle blant annet ha fått en orientering om Sysselmannens redningsressurser sett i lys av helikopterulykken i oktober i fjor samt befart skredutsatte områder i Longyearbyen.

annonse

Statssekretær Knut Morten Johansen (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet reiser i hennes sted.

NTB

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]